Manavgat'a MOBESE sistemi

Güncelleme Tarihi:

Manavgata MOBESE sistemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 15:16

Manavgat'a MOBESE sistemi

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde ana arterler ve hareketli caddelere gece görüş özellikli 251 kameralı MOBESE sistemi kurulacak.

Manavgat'ta toplumsal ve adli olayların daha rahat takibinin yapılması amacıyla MOBESE sistemi kurulacak. Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, eksikliği hissedilen MOBESE sistemiyle ilgili ihalenin tamamlandığını söyledi. Başkan Öz, MOBESE sisteminin Manavgat'ın yanı sıra Alanya ve Kemer'e de kurulacağını, bu konudaki çalışmanın Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü anlattı.

MOBESE sistemi için İlçe Emniyet Müdürlüğünde kamera izleme/takip odası yapıldığını kaydeden Başkan Öz, "İlçe merkezinde 190'ı sabit, 56'sı hareketli ve 5'i de plaka tanıma sistemli olmak üzere toplam 251 kamera ile MOBESE faaliyete geçecek. Kameralar yüksek çözünürlüklü ve gece görüşü olan kameralar. Bu sayede Manavgat'ta emniyet daha hızlı çalışacak. Olaylara daha seri müdahale edecek. Özellikle yaz aylarında yaşanan yoğunluktan dolayı meydana gelen bir takım aksaklıklar vardı artık, onlarla karşılaşmayacağız. Şu anda hatlar çekiliyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında en geç ekim ayı sonu ya da kasım ayı başında ilçemizde tüm MOBESE sistemi hizmete girecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!