Türkan Şoray'a fotoğraf koleksiyonu hediye etti

Güncelleme Tarihi:

Türkan Şoraya fotoğraf koleksiyonu hediye etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 15:33

Türkan Şoray'a fotoğraf koleksiyonu hediye etti

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - TÜRK sinemasının 'Sultan' lakaplı aktristi Türkan Şoray'a, Antalya ziyaretinde fotoğraf sanatçısı Tevfik Köymen tarafından 'Sultan kelebeği fotoğraf koleksiyonu' hediye edildi.
Manavgatlı fotoğraf sanatçısı Tevfik Köymen, geçen günlerde Antalya'ya gelen Türk sinemasının 'Sultan' lakaplı oyuncusu Türkan Şoray'a Sultan kelebeği fotoğraflarından oluşan bir koleksiyon hediye etti. Türkan Şoray'la sohbet eden Tevfik Köymen, Sultan kelebeği hakkında da bilgi verdi.
Sultan kelebeğinin 70 yıl önce bataklık olan Çukurova bölgesi için Afrika ve çevresinden getirilen Okaliptüs ağaçlarıyla Türkiye'ye geldiğini belirten Köymen, "Sultan kelebeğinin ismini Türkan Şoray'dan aldığı söyleniyor. 2000'li yıllara kadar fark edilmedi. 2000'li yılların başlarında bir öğretim görevlisi tarafından ilk kez görülen Sultan kelebeği kayıt altına alındı" dedi.
Kendisine hediye edilen Sultan kelebeği fotoğraf koleksiyonu için Tevfik Köymen'e teşekkür eden Türkan Şoray, daha önceden Sultan kelebeği hakkında bilgisi olmadığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!