Boztaş: Biz çocukken icat çıkarmayın denirdi, siz çıkartın

Güncelleme Tarihi:

Boztaş: Biz çocukken icat çıkarmayın denirdi, siz çıkartın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 15:47

Boztaş: Biz çocukken icat çıkarmayın denirdi, siz çıkartın

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MATSO Turizm Fakültesi 'Kariyer Sohbetleri'ne katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, öğrencilere, "Biz çocukken icat çıkarmayın denirdi, siz icat çıkartın" dedi.

Manavgat MATSO Turizm Fakültesi'nde düzenlenen 'Kariyer Sohbetleri'ne katılan Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, öğrencilere tecrübelerini aktardı. Başkan Boztaş, MATSO ile ilgili bilgiler vererek başladığı konuşmasına, hedeflerinin kentin ekonomisini geliştirmek ve büyütmek olduğunu kaydetti. MATSO'nun şehrin ekonomisini büyütmenin yanı sıra bunların dışında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiğini kaydeden Boztaş, "Bunlardan birisi de sizlerle şu anda içinde bulunduğumuz Manavgat MATSO Turizm Fakültesi binasıdır. Bölge ekonomimizin turizme dayalı olması, sürdürülebilir bir turizm için bir sosyal sorumluluk düşüncesi içerisine girdik ve fakülte binamızı üyelerimizden aldığımız aidatlarla Manavgat'a kazandırdık" dedi.

Manavgat'ta 2 fakülte ve meslek yüksekokulu olduğu ifade eden Başkan Ahmet Boztaş, “üçüncü fakülteyi açarak Manavgat'a üniversite kurmak gibi bir hayalimiz var. Manavgat iş dünyası olarak elimizi taşın altına koyduk. Her türlü maddi manevi desteklerimizle fakültelerimizin arkasındayız" dedi.

GİRİŞİMCİLİK HAYAL KURMA İLE BAŞLAR

Girişimciliğin tarifi ile konuşmasını sürdüren Başkan Ahmet Boztaş, girişimciliğin hayal kurma ile başladığını söyledi. Tüm mesleklerin temelinde girişimciliğin yattığını anlatan Boztaş, öğrencilere meslek seçimi konularında önerilerde bulundu. "Hangi mesleği seçerseniz seçin tüm mesleklerin temelinde girişimcilik vardır" diyen Başkan Boztaş, "Kaybetmeyi göze alamazsanız başaramazsınız. Ancak hayati risk taşıyan konularda gerekli tedbirlerinizi de alın. Daima bir 'B' planınız da olmalı" diye konuştu.

GİRİŞİMCİLİĞİN 5 ANA KURALI

Girişimciliğin 5 altın kuralığı olduğunu ifade eden Boztaş, “Hayal kurmak. Hayallerinizi hedef haline getirmek. Hedefe ulaşmak için çalışmak. Cesaretli olmak. Dürüst olmaktır" dedi.

'HEDEFSİZ BİR GEMİYE HİÇBİR RÜZGÂR YARDIMCI OLAMAZ'

Hayalleri hedef haline getirmek gerektiğinin altını çizen Boztaş, “Hedefsiz bir gemiye hiçbir rüzgar yardımcı olamaz. Geminin hedefi yoksa alabora olur gider. Girişimci de hayallerinin içerisinden kendine bir hedef seçerek hedefe ulaşmak için çalışması gerekiyor. Çalışmadan hiçbir şey olmaz. Cesaretli olun arkadaşlar. Kaybetmekten, yanılmaktan korkmayın" diye konuştu.

'BİZ ÇOCUKKEN İCAT ÇIKARMAYIN DENİRDİ, SİZ İCAT ÇIKARTIN'

Kendi çocukluk yıllarında büyükler tarafından icat çıkarmayın dendiğini hatırlatan Başkan Boztaş, “Biz çocukken büyüklerimiz bize icat çıkarmayın derdi. Arkadaşlar siz icat çıkarın. Bizler 'icat çıkartma otur oturduğun yerde' denilerek büyüdük ve bu noktalara geldik. Ama sizlere icat çıkartın diyoruz" dedi.

Denemekten korkmayın

Öğrencilere yanılmaktan korkmamaları gerektiklerini söyleyen Ahmet Boztaş, “Denemekten korkmayın. Google 21. denemede oluştu. 20 kere yanıldı. Şimdi herkes kullanıyor. Kesinlikle kaybetmekten korkmayın ve cesaretli şekilde devam edin. Ticaret yaparken de girişimci olurken de cesaretli olun" diye konuştu.

'TÜRKİYE OLARAK TEKNOLOJİYİ TİCARETE DÖNÜŞTÜREMİYORUZ'

Türkiye nüfusunun yüzde 85-90 civarının interneti kullandığını belirten Başkan Boztaş, dünyada ise Türkiye'nin interneti kullanma oranın yüzde 80 civarında olduğunu kaydetti. Boztaş, "Türkiye olarak teknolojiyi ticarete dönüştürmede ancak yüzde 3,5 civarındayız. Ama dünyada Facebook ve Instagram kullanıcısı olarak 6. sıradayız. Onlar teknoloji üretmişler para kazanıyorlar. Onlar iş üretiyor biz ise dedikodu üretiyoruz. Facebook'ta, Twitter'de, Instagram'da gezin ama bunu ticaret dönüştürmenin yollarını da arayın. Ya da bir yazılım nasıl üretip geliştirebilir bunun yollarını arayın" dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Ahmet Boztaş'a, Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacer Bakır Sert tarafından çiçek takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!