Manavgat’ta Sivrisinekle Mücadele Devam Ediyor

Güncelleme Tarihi:

Manavgat’ta Sivrisinekle Mücadele Devam Ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 15:55

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN VEKTÖREL MÜCADELE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde ve ilçelerde vektörel mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların yoğunluk kazandığı ilçelerden Manavgat’ta ekip sayısı 40’dan 50’ye çıkarılırken, bölgede biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele çalışmaları yürütülüyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, Manavgat’ta vektörel mücadele çalışmalarına devam ediyor. Manavgat’ta ekip sayısı 40’dan 50’ye çıkarılırken, araç takviyesi de yapıldığı belirtildi. 5 adet Mist Blower, 2 adet Araç üstü ULV, 4 adet sinek tuzağı, 5 adet elde taşınır termal sisleme cihazı ile araç sayıları 1312’e yükseltildiği bildirildi. Entegre bir program çerçevesinde yürütülen vektörel mücadele çalışmalarının, biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele halinde yürütüldüğü ve Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı etkin vektörel mücadele ilaçlarının kullanıldığı ifade edildi.
Çalışmaların larva, uçkun, karasinek, sivrisinek, hamam böceği, yakarca (tatarcık) ve kene mücadelesi şeklinde 31 Aralık 2015 tarihine kadar kesintisiz devam edeceği belirtilirken, periyodik ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetlerle ilgili olarak, şikayet adresine gidilerek, sorunun giderildiği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!