MAKALE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Güncelleme Tarihi:

MAKALE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2019 08:11

‘Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri’ temasıyla bu yıl 8’inci kez düzenlenen Hasan Özderin Makale Yarışması’nda ilk üçe giren hukuk öğrencilerine ödülleri verildi.

Haberin Devamı

ÖZDERİN Avukatlık Bürosu’nun Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi ile işbirliği ile düzenlediği 8’inci Hasan Özderin Makale Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Özderin Avukatlık Bürosu sahibi Mesut Özderin ile Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen törene Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, Hasan Özderin Makale Yarışması Jüri Üyesi Mehmet Kaya, AÜ Rektör Danışmanı Feyzullah Arslan, ödüllü yarışmacılar ve hukuk öğrencileri katıldı.

MAKALE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

EN İYİ MAKALELER SEÇİLDİ
Her sene belirli bir konunun belirlendiği makale yarışmasında bu yıl ‘Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri’ başlıklı makaleler yarıştı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başarı plaketleriyle birlikte 5 bin, 3 bin ve 2 bin lira ödüllerin verildiği yarışmada, Kadir Has Üniversitesi öğrencisi Nur Dilara Güneysu birinci, Özyeğin Üniversitesi öğrencisi Furkan Yaşan ikinci ve Çağ Üniversitesi öğrencisi ise Mehmet Altınoğlu ise üçüncü olarak seçildi.

Haberin Devamı

İYİ HUKUKÇULARA İHTİYAÇ ARTIYOR
Mesleğin gelecekteki sahiplerinin başarılarına katkı koymak için bu yarışmayı hayata geçirdiklerini belirten avukat Mesut Özderin, İyi hukukçulara ihtiyaç her geçen gün artıyor. Hukuk camiasında sorunların gün geçtikçe çoğaldığı koşullarda çözüm adına, destek adına denizde damla olma çabamızı sürdürmeye devam etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Avukat sayısı 80 binlerde ve hakimlerin yüzde 45’i 3 yıl ve altı kıdeme sahip. Böyle bir ortamda ortaya çıkan sorunların çözülmesi için gerekli olan koşul çok iyi bir hukuk eğitiminin sağlanmasıdır. Bilginin öneminin farkında olarak hukuk alanındaki gelişimi desteklemek amacıyla yola çıktık” dedi.

HER SENE FARKLI BİR TEMA
Hukuk öğrencilerinin yorum yapabilme, içtihatları değerlendirebilme ve fikirlerini hukuki olarak yazıya dökebilme kabiliyetlerini artırmak istediklerini aktaran Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, bu yıl ‘Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri’ olan temanın gelecek yılki yarışmada ‘Unutulma hakkı’ olarak belirlendiğini duyurdu. Altunkaya, “Her yıl belirlenen konuları hukukun farklı alanlarından seçerek öğrencilerin geniş yelpazede hukuk disiplinine ilgilerini artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CUMHURİYET HUKUKUNA KATKI
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, bu tür yarışmaların Cumhuriyet hukukunu güçlü kılma yolunda büyük kazanımlar olduğunu vurgulayarak katkı koymaya devam edeceklerini belirtti. Antalya Barosu’nun her koşulda hukuk devleti ve insan haklarından yana olduğunu söyleyen Balkan, dereceye giren öğrencileri de tebrik etti. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise, “İnsan öldüğünde değil, ismi unutulduğunda ölmüş olur. Mesut Özderin, babasının adını bu önemli yarışmada yaşatıyor” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!