Likya Yolu'nda Masallar Yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Likya Yolunda Masallar Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 13:43

Likya Yolu'nda Masallar Yürüyüşü

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın projesi 'Likya Yolu'nda Masallar Yürüyüşü'ne katılan yabancı gazeteciler Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Likya Yolu'nun tanıtmak amacıyla tasarladığı 'Likya Yolu'nda Masallar Yürüyüşü' projesi kapsamında ABD, Hollanda, Yunanistan, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsveç, Sırbistan, İngiltere, Finlandiya, Norveç ve Çin olmak üzere 14 ülkeden 16 gazeteci, Demre'ye geldi. 6 gün sürecek proje kapsamında 16 gazeteciye, rehberler Ümit Işın, Koray Ata, Muammer Arıcan ve Bayram Dinç eşlik ediyor. Yürüyüşe, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nden Gökçe İnce ve Sinem Turhal da katıldı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Kayaköy'den başlayan yürüyüşte, Alınca, Kabak Vadisi, Yedi Burçenler Köyü yürüyüşü yapıldı. Kaş İlçesi yakınlarındaki Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni gezen gazeteciler, buradan Demre İlçesi'ne bağlı Üçağız Mahallesi'ne geçti. Üçağız Mahallesi'nden Batık Kente kano turu düzenlenirken Simena Antik Kenti'nden, Gökkaya Koyu'na da yürüyüş düzenlendi. Gökkaya Koyu'ndan yatla Demre'nin Çayağzı Limanı'na geçen gazeteciler, Demre'deki Andriake, Myra Antik Kentleri ve Nicolaus Anıt Müzesi'ni de gezdi.

Ardından Kemer İlçesi'ne bağlı Çıralı Mahallesi'ne geçen Avrupalı gazeteciler, Oilmpos Antik Kenti'ni gezdi. Madan Koyu'na yürüyüş düzenlendi. Tekne turu yapan ve teleferikle Tahtalı Dağı'na çıkan gazeteciler, gezi boyunca, Likya Yolu'nu tanıttı. Likya Yolu ile birlikte, Fransız Judith Liebermann, gazetecilere Anadolu masalları anlattı.

Gezi boyunca çekilen program, gazetecilere hediye edilecek. Geziye katılan gazeteciler, ülkelerinde Likya Yolu'nu tanıtan yazılar yazacak. Böylece Likya Yolu, 14 ülkede tanıtılmış olacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!