KURTULUŞ KIRSALDA

Güncelleme Tarihi:

KURTULUŞ KIRSALDA
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2021 10:03

Antalya’da online olarak düzenlenen 9. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi’nde turizmi çeşitlendirmeye yönelik yeni tatil seçenekleri konuşuldu. Kongre Başkanı Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, “Antalya’yı kırsal ve ekoturizmin merkezi yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜM dünyayı etkisine alan pandemi turizm sektörünü yeni çözüm arayışlarına yöneltti. Oteller pandemiye karşı hızla önlem alırken alternatif tatil seçenekleri de gündeme geldi. Bunların başında ise ‘akıllı kırsal turizm’ yer alıyor. Akdeniz Üniversitesi tarafından online olarak düzenlenen 9’uncu Ulusal Kırsal Turizm Kongresi’nde alternatif turizm önerileri değerlendirildi. Kongre Başkanı Akdeniz Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, salgın sürecinde turistlerin tatil tercihlerinin değiştirdiğini söyledi.

DOĞAL BESLENME TALEBİ
24 akademik bildirinin 6 oturumda sunulduğu kongreye farklı ülkelerden 40’dan fazla bilim insanı, sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve sektör temsilcileri katıldı. Kongrede koronavirüsün turizme etkileri, akıllı kırsal turizm ve teknoloji kullanımı, yöresel mutfaklar, tarım turizmi, kadın kooperatifleri gibi konu başlıkları tartışıldı. Antalya’nın uzun süredir öncülüğünü yaptığı ‘coğrafi işaretli’ ürünlerin turizm açısından önemi de ayrı bir başlık olarak ele alındı. Doğal ve yerel beslenme isteğinin son yıllarda arttığı aktarılan online kongrede, ülkedeki zengin coğrafi işaretli ürün potansiyelinin kırsal turizmi avantajlı bir hale getirdiği vurgulandı.

Haberin Devamı

DEVLET DESTEĞİ GEREKİYOR
Koronavirüsten etkilenmek istemeyen ziyaretçilerin bir kısmının tatil tercihlerini değiştirdiği vurgulanan kongrede, kırsalın ön plana çıkmaya başladığı ve insanların doğada küçük gruplar halinde seyahat etmek istediği belirtildi. Bu yönelimin turizm hareketliliği sağlayacak yeni yaklaşımları gündeme getirdiği dile getirilen kongrede akıllı tatil uygulamaları incelendi. Kırsal kalkınmada doğa turizminin önemine dikkat çekilen 9. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi’nde, bu sektörün gelişimi için devlet desteklerine ihtiyaç olduğu belirtildi.

ANTALYA MERKEZ OLACAK
Kırsal turizmin özellikle gelişmiş ülkelerde kalkınmada kullanılan önemli bir araç olduğunu söyleyen Orhan Özçatalbaş, “Tarım, iktisat, işletme, mimarlık, coğrafya, eğitim, gastronomi gibi çok çeşitli alanların bildirileriyle zenginleşen kongre, kırsal turizm ve sürdürülebilir kalkınma ilişkileri ana temasına odaklandı. Antalya’nın pek çok alanda olduğu gibi kırsal turizmin de akademik ve uygulama merkezi olması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!