KURALSIZLAR ŞİMDİ YANDI

Güncelleme Tarihi:

KURALSIZLAR ŞİMDİ YANDI
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2020 09:09

Antalya’da uzun süredir gündemde olan Elektronik Denetleme Sistemi’ne (EDS) entegre edilen tüm kameralar devreye sokuldu. Antalya polisi, trafikte yapılan kural ihlallerini anbean EDS kontrol sistemi üzerinden izleyebiliyor.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla faaliyete geçirilecek olan EDS'ye ait kameralar devreye sokuldu.

İHLALLER YANSIYOR
Yaklaşık 130 milyon TL’ye mal olan sistemle ilgili Hürriyet Akdeniz’e konuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mustafa Nurettin Tonguç, “Araç sürücüsü ve yayaların yaptığı kural ihlalleri anbean EDS kameralarına yansıyor” dedi.

TESTLER TAMAMLANDI
Tonguç, şöyle devam etti: “Yüklenici firma ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) yetkileri sistemin denetimini sonlandırmak üzere. Sadece eksik uyarı levhaları tamamlanıyor. Kameraların tamamı test edildi. Antalya polisi, EDS kontrol merkezinden elektronik izleme yapabiliyor.”

TAM TESLİM YAPILACAK
Ancak sistemin tam teslimi yapılmadığı için sistem üzerinden idari para cezası kesilmesi şu an için mümkün değil. Yakın zamanda tam teslimi yapacağız. Bu sayede kameraların tespit ettiği ihlaller Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından cezaya dönüştürülecek. Bu sürecin içerisinde Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir yetkisi olmayacak.”

EDS NEDİR?

Haberin Devamı

EDS, trafik akışının kontrolü ve ulaşım optimizasyonun yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, belli normatif yapıya kavuşturulması için ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir denetleme sistemidir. EDS, kural ihlali yapan araçların sensörler aracılığı ile tespiti sonrası, görüntü işleme yazılımları ile aracın plakasının tespit edilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabii tutulmasını kapsıyor.

KESİNTİSİZ TAKİP
Kameralar aracılığıyla 7/24 görüntülerin kayıt altına alındığı ve fotoğraflandığı sistemde, ihlal resimleri sisteme kayıt ediliyor. EDS ile kırmızı ışık ihlali, park ihlali, hız koridor ihlali, yaya yolu ihlali, hemzemin geçit ihlali, emniyet şeridi ihlali, ters yön ihlali, tercihli yol ve gabari ihlali tespit edilebiliyor. Ayrıca plaka tanıma sistemi de bulunan EDS, sabit kameraların yanı sıra araç üzerinde mobil EDS olarak da ihlalleri tespit edebilecek.

BAKMADAN GEÇME!