Kumluca'ya yeni MR cihazı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucaya yeni MR cihazı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 14:50

Kumluca'ya yeni MR cihazı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Kumluca Devlet Hastanesi'ndeki MR cihazı yenilendi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, hastanede kullanılan 0,3 tesla gücündeki eski MR cihazının 1,5 tesla gücünde son teknoloji MR cihazıyla değiştirildiğini söyledi. Yeni MR cihazının yüksek kalitede görüntüleme, daha az sesli ve çevre dostu olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Başhekim Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, "En iyi sistem performansına sahip MR cihazıyla artık elde edilen görüntüler son derece net ve keskin olacak. Bu görüntü kalitesi kısa sürede tüm vücut, nöro, anjio, ortopedik, gövde, onkolojik ve kolanjiografi incelemelerine olanak sağlayacak. Ayrıca yeni nesil MR sistemimiz sıfır helyum harcaması sayesinde çevreci" dedi.

Yeni MR cihazının hastanede kullanılmasıyla artık hasta sevkine gerek kalmayacağını vurgulayan Dr. Ayşegül Alkan, sadece Kumluca'daki hastalara değil Finike, Demre ve Kemer gibi yakın ilçelerdeki hastalara da hizmet vereceğini kaydetti.

Başhekim Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, "Personellerimizin özverili çalışmalarıyla hastalarımıza 3 gün içerisinde sonuç sağlanmakta, kolay, hızlı ve erken teşhis sayesinde hastalarımızın yaşam kaliteleri artacak. Bu ileri teknolojiyle donatılmış cihazı hastanemize kazandıran Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri başta olmak üzere, tüm genel sekreterlik çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür ederiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!