Kumluca'ya 50 yataklı ek bina

Güncelleme Tarihi:

Kumlucaya 50 yataklı ek bina
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 12:24

Kumluca'ya 50 yataklı ek bina

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne (KHB) bağlı Kumluca Devlet Hastanesi'ne 50 yataklı ek bina yapımı kararlaştırıldı.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'nda; Antalya KHB'ye bağlı Kumluca Devlet Hastanesi yeni ek bina tahsisat planlama toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan katıldı. Toplantıda 100 yataklı mevcut Kumluca Devlet Hastanesi'ne 50 yataklı yeni ek bina tahsisatına karar verildi ve ek binanın yapımı 2017 yılı sağlık yatırımlarına alındı. Bu karar ile 100 yatak olan mevcut Kumluca Devlet Hastanesi'nin yatak sayısı 150 oldu ve Sağlık Bakanlığı hastane sınıflandırması içerisinde B sınıfı hastane statüsüne geçmesi tescillendi.

Antalya KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Sağlık hizmetinin iyileştirilmesi, herkes tarafından ulaşabilir hale gelmesi çok önemlidir. Bunun ilk aşaması da sağlık kuruluşlarının bölge insanına yetebilir olmasına bağlıdır. 100 yataklı mevcut Kumluca Devlet Hastanesi'ne ek olarak yapılacak 50 yataklı yeni ek bina ile hasta ve hasta yakınlarımıza ulaşılabilir, daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti sunulacaktır. Amacımız hastanemizin yatak kapasitesinin artmasını sağlamanın yanında, modern mekanlarda hem hasta açısından hem de sağlık çalışanı açısından daha konforlu daha etkili sağlık hizmeti verebilmektir" dedi.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan, "Kumluca Devlet Hastanesi olarak bölge halkına daha iyi hizmet verebilmek için ek binaya ihtiyaç duymaktaydık. Bu ihtiyacımıza yönelik olarak Sağlık Bakanlığımızın, 50 yataklı yeni ek bina yapımını 2017 yılı sağlık yatırımlarına alması bizi oldukça mutlu etti. Böylece C sınıfı olan hastanemizin rolü yapılan 50 yataklı ek bina ilavesiyle B sınıfı olmuştur. Bu sayede de artık Kumluca Devlet Hastanesi'nde her branştan hekim sayısı artacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!