Kumluca'da protokol imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada protokol imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 10:16

Kumluca'da protokol imzalandı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde 'Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları' protokolu imzalandı.
Kumluca'da Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasındaki Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu Çalışmaları protokolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde törenle imzalandı. Törene, Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Günay ile Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atacan Ertürk katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, yeni oluşturulacak yönetim modelinde sektör temsilcileri ve mesleki okulların bir arada yer alacağını, Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu oluşturularak her yıl iki defa toplanarak ve mesleki eğitimin daha işlevsel hale getirilmesi ve yerel düzeyde kararlar alınmasının amaçlandığını söyledi.
Sektör temsilcileri, yerel yönetimler, ilgili kurum ve kuruluşlarla mesleki ve teknik öğretim kurumları arasında işbirliği yapılacağını aktaran Girgin, "Protokol 5 yıllık olarak imza altına alınacak. Bu protokolla okulların ve sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yürütülecek. Okullar ve sektörün birlikte çalışması mesleki eğitimi güçlendireceği gibi sektörün ihtiyacı olan kalifiye elemanların yetişmesine de katkı sağlayacaktır" dedi.
Konuşmanın ardından hazırlanan protokol Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu üyeleri tarafından imzalandı. İmza töreninden sonra Kumluca'da mesleki eğitim veren okul idarecileri tarafından eğitim programları ve öğrenci sayıları ile ilgili sunum yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!