Kumluca'da Okuryazarlık Seferberliği başladı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada Okuryazarlık Seferberliği başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2018 12:28

Kumluca'da Okuryazarlık Seferberliği başladı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Okuryazarlık Seferberliği kapsamında okuma yazma kurslarına başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi'nde okuma yazma kursu açıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Mavikent Jandarma Karakol Komutanı Recep Kara, Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Seyran, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir ve Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç kursu ziyaret ederek, kursiyerlerle görüştü.

Mavikent Ramazan Abacı İlkokulu Müdürü Turgay Daşdemir, Okuryazarlık Seferberliği kapsamında okullarının bulunduğu bölgede alan taraması yaptıklarını, bu çalışmalar neticesinde okuma yazma bilmeyen 22 vatandaş tespit ettiklerini ve hemen kurs açarak bu vatandaşı okulla buluşturduklarını söyledi. Alan taraması esnasında 17 Suriyeliye de ulaştıklarını, bunların da okuldaki kursa kaydedildiğini anlatan Daşdemir, 2 kursa toplam 39 kursiyerin katıldığını aktardı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü gayretleri ve okul müdürlüklerimizin üstün çabasıyla şu ana kadar 27 kurs açtıklarını ve 265 vatandaşı kurslara kayıt ettiklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!