Üretici, salatalık fiyatından memnun

Güncelleme Tarihi:

Üretici, salatalık fiyatından memnun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 17:11

Üretici, salatalık fiyatından memnun

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde eylül, ekim aylarında kilosu 1 liraya alıcı bulan salatalıktan zarar eden üreticiler, son günlerde toptancı halde salatalık fiyatının 35 liraya yükselmesiyle üretim masraflarını karşılayabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 
Kumluca'da eylül ve ekim aylarında 1 liraya alıcı bulan salatalık fiyatının halde 35 liraya yükseldiğini anlatan üreticiler, satış fiyatının üretim maliyetini karşılamasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. 20 Ekim'de diktiği salatalığı haziran ayında sökmeyi planladığını belirten üretici Kadir Sayın (49), "Şu anda fiyatlar iyi olsa da sezon başında 1 liraya salatalık sattık. Fiyatlar yükseldi ama tonajımız düştü. Kış aylarında olduğumuz için salatalık yetiştirilmesi daha zor. Geceleri soba yakıyoruz. Fiyatlar yüksek olsa da ürünler de bitiyor. Üzerindeki salatalıkları toplayınca bir süre meyve toplayamayacağız. Yeni ürünlerimiz çıkıncaya kadar fiyatlar yeniden düşer. Bu fiyatlar olmasa zarar ederiz. Bu fiyatlar normal. Bu günlerde bu fiyatlara satmazsak üretici biter" diye konuştu.  
Üretici Erdal Sayın (52) ise şunları söyledi:
"Bir kilo salatalığın maliyeti 20 lirayı buluyor. Sezon başında salatalığın kilosunu 3 lira ile 1 lira arasında sattık.  Şimdiki fiyatlar bizi tatmin ediyor ama sezon başında zarar ettik. Bu mevsimde tonajımız çok düşük. Dönümden 500 ila 700 kilo salatalık hasat ediyoruz. Maliyeti hesapladığımızda bize göre bu fiyatlar az bile. Tüketiciye pahalı gelebilir. Ürün az, bir de günlük işçilik var. Ayrıca Kumluca Toptancı Hali'ne günlük 50 tondan fazla salatalık girmiyor. Bu fiyatlar bizi ancak kurtarıyor." (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!