Kumluca'da Toptancı Hal açılışı

Güncelleme Tarihi:

Kumlucada Toptancı Hal açılışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2023 14:01

Kumluca'da Toptancı Hal açılışı

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Kumluca, Mavikent ve Beykonak toptancı halleri 2023 - 2024 sezon açılışı törenle yapıldı.
Kumluca Toptancı Hali'nde gerçekleştirilen açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca, Finike ve Demre belediye başkanları, daire amirleri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından açılış konuşmalarına geçildi.
Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KUM-SEK-DER) Başkanı Rahmi Açıkyürek, "Geçen yıl yaptığımız açılış töreninde Antalya Büyükşehir Belediyemizden bazı taleplerimiz olmuştu. Güvenlik kameralarımız yenilendi. Ancak diğer talebimiz dernek binamız yapılmadı. Toptancı Hal Kompleksi'mizin batısında yer alan akaryakıt istasyonu projesinin toptancı hal çalışmalarına zarar vereceğinden dolayı istemiyoruz. Bunun için Büyükşehir ve Kumluca belediyelerimizden yardım bekliyoruz" dedi.
Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "Genç nüfusumuz giderek tarımdan ve topraktan uzaklaşıyor. Bu gelişme tarım sektörünün geleceği açısından tehlikeli bir durumdur. Bunun için yetkililerimizden gerekli çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz. 12 ay tarım yapılan Kumluca'mızda kapalı devre sulama suyumuz yok. Ayrıca doğalgazımız da yok. Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihtiyacının 3'te 2'sini karşılıyoruz. Ama kapalı devre sulama suyu ile doğalgaz ihtiyacımızın karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu.
Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, çiftçinin emeğinin kutsal olduğunu ve çiftçinin emeğini korumanın devletin görevi olduğunu belirterek, "İlçemizdeki üretim alanlarında yer alan kanal, dere ve kesiklerin ıslahı, temizliği ve bakımı devam ediyor. Yapraklı ve Gavur dereleri ağzındaki mahfuz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortaköy Göleti'mizin ihalesi yapıldı. Kanlı Böngeç, Erentepe gibi 4 ayrı göletimizin de ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Yapılan yatırımlar Kumluca tarımı için çok değerli yatırımlardır. Çünkü geçen yıl Kumluca'mızda örtü altı sebze üretiminde 9,5 milyar TL gelir elde ettik" dedi.
Gazze'nin Filistin'de yaptığı soykırımı kınayarak konuşmasına başlayan MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, "Geçen hafta TBMM'de Tarım Bakanımızın başkanlığında Tarım Komisyonu toplantısı yapıldı. Bu komisyon toplantısında çiftçilerimizin sorunları olan kapalı devre sulama suyu ve doğalgaz dağıtımı sorunlarını dilimizin döndüğü kadar anlattık. Ayrıca hal esnafımızın zirai ilaç bayilerimizin sorunlarını da anlatmaya çalıştık. En önemlisi de çiftçinin tarımsal sulamada kullandığı elektriğin KDV'sinin sıfırlanmasını talep ettik" diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de konuşmasında şunları söyledi:
"Ticaret Bakanlığı kayıtlarına göre en çok Toptancı Hali'ne sahip iliz. Kumluca'da toplam 385 iş yeri bulunmaktadır. Türkiye'de örtü altı üreticilikte Antalya'da birinci sıradayız. Tüm olumsuzluklara rağmen üretmeye devam ediyoruz. Cam seralardan çıkan biri olarak sizlerle gurur duyuyorum. 55 sulama kooperatifimizin elektrik faturalarının yüzde 95'ini ödüyoruz. 'Köylü milletin efendisi' diyen Atamızın evlatları olarak Hollanda'da tarıma yüzde 50 destek veriliyor.  İnşallah bizde de aynı şekilde olur. Kumluca Belediyesi'nin ayırdığı bir yer var. Burada 8- 10 milyon TL'ye mal olacak dernek binasını en kısa zamanda yapacağız. Daha önce söz vermiştik, yapacağız." (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!