Kadınlar kasa taşıyıp, domates yiyerek yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar kasa taşıyıp, domates yiyerek yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2024 18:11

Kadınlar kasa taşıyıp, domates yiyerek yarıştı

Haberin Devamı

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Kadınlar Matinesi etkinliğinde kadınlar domates kasası taşıma, domates yeme ve halat çekme yarışmalarında mücadele etti.

Kumluca Şehir Stadı'nda düzenlenen yarışmalar, Kumluca ve çevre ilçelerden katılan kadınların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Domates kasası taşıma yarışmasında 3 dakikalık sürede 24 domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi birinci olurken, 21 domates kasası taşıyan Hatice Işık ikinciliği, 17 domates kasası taşıyan Hörü Alkan da üçüncülüğü elde etti. Domates yeme yarışmasında 3 dakikada 1 kilo 362 gram domates yiyen Ayşegül Aydın birinciliğe ulaştı. Ayşe Akyürek 1 kilo 216 gram domates yiyerek ikinci, Mefaret Ünal 1 kilo 178 gram domates yiyerek üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

8 takımın katıldığı halat çekme yarışmasında finalde Kumluca Belediyesi takımıyla Kaşlılar takımı karşılaştı. Zorlu mücadeleyi kazanan Kaşlılar takımı şampiyon oldu.

Domates kasası taşıma yarışmasında birinci olan Zeynep Keyikçi, sera işçisi olduğunu ve her gün sayısız domates kasası taşıdığını belirterek, birinci olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Halat çekme yarışmasının birincisi Kaşlılar takımının kaptanı Saliha Güçlü, her gün serada çalışan kadınların bu kez hünerlerini sergilediğini belirtti. Takımıyla gurur duyduğunu kaydeden Saliha Güçlü, geçen yıl ikinci oldukları yarışmada bu yıl birinciliği kaptırmadıklarını anlattı.

Yarışma sonunda başarılı kadınlara protokol üyelerinin eşleri tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verildi. Etkinlikte Kumluca Belediyesi tiyatrocuları Uğur Duran ve Mehmet Karakaya kısa oyunlar sergiledi, müzisyen Tuğba Karakuş ise konser verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!