Domates serasına ilaçla zarar verildiği iddiası

Güncelleme Tarihi:

Domates serasına ilaçla zarar verildiği iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2023 12:25

Domates serasına ilaçla zarar verildiği iddiası

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde domates ekili serasına ilaç atılarak zarar verildiğini söyleyen Yaşar Avcu (43), "Düşmanım yok. Kimseye kötülük yapmadım. Ailecek hep iyilik yaptık. Nasıl böyle bir şey yaparlar? Ne yapacaklarsa gelip bana yapsalardı" diyerek duruma tepki gösterdi.
Kumluca'ya bağlı Salur Mahallesi Boğaz mevkiinde çiftçilik yapan Yaşar Avcu, domates ekili 2 dönüm serasına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ilaç atılarak zarar verildiğini iddia etti. Fidelerin sararmaya başlamasıyla durumu fark ettiklerini belirten Yaşar Avcu, "Pazar günü kahvaltıdan sonra seraya girdik. Domates fidelerinde bir değişiklik gördük. Fidelerin tepesi sararıyordu. Hemen ziraat mühendisi çağırdık. Seralarımı kontrol eden ziraat mühendisi dışında başka ziraat mühendislerini de çağırdık. Ortak görüş serama yabani ot ilacı atıldığı yönünde oldu" dedi.
Kimseyle sorunu olmadığını anlatan Yaşar Avcu, "Hiç düşmanım yok. Kimseye kötülük yapmadım. Ailecek hep iyilik yaptık.  Domateslerime çocuklarım gibi bakıyorum. Nasıl böyle bir şey yaparlar? Ne yapacaklarsa gelip bana yapsalardı. Benimle yüz yüze konuşsalardı. Bana acımıyorsanız evde özürlü annem var ona acıyın bari" diye konuştu.
Yaşadığı durum karşısında yapacak bir şeyinin olmadığını, fidelerinin hepsinin yavaş yavaş öleceğini söyleyen Yaşar Avcu, "Seramda 3 bin 800 kök fidem vardı. Dönümden 200 bin lira kazansam 2 dönümden 400 bin lira kazanacaktım. 400 bin lira zararım var. Ziraat mühendisleri, 'Yapacak bir şey yok. Artık bu fidenleri sökeceksin. Yeniden fide dikeceksin' dediler. Nasıl sökeceğim? Bu fidelerime nasıl kıyacağım" dedi. Yaşar Avcu, kimseden şüphe duymadığını ve bu yüzden de jandarma veya polise gidip şikâyetçi olmadığını sözlerine ekledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!