Belgesi olmayan bitki koruma ürünü kullanamayacak

Güncelleme Tarihi:

Belgesi olmayan bitki koruma ürünü kullanamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2020 14:03

Belgesi olmayan bitki koruma ürünü kullanamayacak

Haberin Devamı

 

Rakazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde Tarım ve Ormancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından örtü altı sebze üreticilerine yönelik 'Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Belgesi' semineri düzenlendi.

Kumluca Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, ziraat mühendisleri Emel Yücebaş, Fatma Okay Barut, Recep Büyükkök ve Mediha Aksoy üreticleri bilgilendirdi. Toplantıya katılan üreticler, Tarım ve Ormancılık İlçe Müdürlüğü tarafından verilecek 'Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcı Belgesi' almaya hak kazandı. Bu belgeyi almayan üreticilerin, bundan sonra sebze ve meyveler üzerinde, bitki koruma ürünü (zirai ilaç) uygulama yetkisi olmayacak.

Seminerde bilgi veren Ziraat Mühendisi Fatma Okay Barut, “Tarım zor bir meslektir. Nasıl avukat yasalar çerçevesinde mesleğğini icra ediyorsa, doktor, öğretmen, kurumunun kurallarına göre hareket ediyorsa artık tarımda da böyle olacak. Aslında çok kolay 3 ana kuralımız var. Üretici kayıt defterinizdeki bilgilerinizi düzgün tutun. Ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri (zirai ilaç) kullanın. Bir de uygulamadan sonra kalıntı sürelerini iyi takip edin bu yeter" dedi.

Toplantıda son olarak sebzelerdeki virüs hastalıklarının belirtileri ve mücadelesi anlatıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!