Kumluca’ya Yapılacak Olan Yeni Cami İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Kumluca’ya Yapılacak Olan Yeni Cami İçin Hazırlıklar Tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2015 17:02

KUMLUCA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ, İLÇEYE YAPILACAK OLAN YENİ CAMİ İLE İLGİLİ OLARAK, BELEDİYE BAŞKANI HÜSAMETTİN ÇETİNKAYA TARAFINDAN BİLGİLENDİRİLDİLER.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yeni bir cami yapılması için yürütülen çalışmalarda sona gelindiği ve cami inşaatının temeli Ramazan Bayramı’ndan sonra atılacağı belirtildi.
Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla Narenciye Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı, Kalekule karşısındaki boş alana yapılması planlanan cami inşaatı için hazırlıkları tamamlandı.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, cami projesi hakkında belediye meclis üyelerine yaptığı bilgilendirmede, uzun süredir belirlenen alana cami yapımı için çalışmaların devam ettiğini ve son aşamaya gelindiğini söyledi.
Caminin mimari projesinin bu güne kadar yurt içi ve yurt dışında bir çok cami projesine imza atan mimar İrfan Sezer tarafından çizildiğini ifade eden BaşkanÇetinkaya, yeni caminin mimarisinin Selçuklu ve günümüz mimarisiyle özdeşleşik olarak tasarlandığını belirtti. Başkan Çetinkaya, “Narenciye Mahallesi’nde daha önceden imar planında ibadethane yeri olarak ayrılan yerde, cami yapmak için uzun süredir bir çalışmamız var. Şu ana kadar gelinen aşamada, caminin projeleri hazırlandı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından inşaatın oturum alanları belirlendi. Hedefimiz Ramazan ayı içerisinde temelini atmaktı, ancak havaların sıcak olması nedeniyle temeli Ramazan Bayramı’ndan sonra atacağız. İnşallah tamamlandığında, ilçemiz sembol olabilecek bir camiye kavuşmuş olur” dedi.
Cami inşaatının taban oturum alanının yaklaşık 800 metrekare olacağını kaydeden Başkan Çetinkaya, kadınlar bölümüyle birlikte yaklaşık bin 750 kişinin aynı anda ibadet yapabileceğini, ayrıca inşaat içerisinde çok amaçlı salon, bay bayan taziye salonları, imam ve müezzin lojmanı, gasilhane, morg, wc ve abdesthane ile ön kısmında şadırvan bulunacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!