Kumluca- Antalya yolu bayramda açılacak

Güncelleme Tarihi:

Kumluca- Antalya yolu bayramda açılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 13:04

Kumluca- Antalya yolu bayramda açılacak

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, heyelan nedeniyle göçük meydana gelen Kumluca - Antalya karayolu onarım çalışmalarını inceledi. Günay, yolun Ramazan Bayramı'na kadar trafiğe açılacağını belirtti.

Kumluca ve Antalya'yı birbirine bağlayan D- 400 karayolu, 25 Şubat'ta meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. Heyelanın ardından bölgede yol yapım çalışmaları başlatıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen KUTSO Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, göçüğün Kumluca'nın yanı sıra Finike, Demre ve Kaş'ı da etkilediğini ifade etti.

Batı ilçelerinin Antalya'ya bağlantısının kesildiğini belirten Günay, "Bu yıl turizm sektörümüz önemli beklenti içerisinde. Gerek kendi araçlarıyla gelen gerekse tur firmaları tarafından otel ve pansiyonlarımıza ulaştırılan misafirlerimiz oluşturduğu trafik, tarımsal üretimin oluşturduğu TIR ve kamyon trafiği mevcut 2 şeritli yolun yetersiz kalmasına neden oluyor. Bunun üzerine birde heyelan nedeniyle yolun kapanması bölgemizde ciddi sıkıntıya neden oldu" dedi.

Yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Başkan Günay, "Çalışmalar vardiyalı olarak devam ediyor. Haziran ayı başında tamamlanması planlanıyor. Heyelan nedeniyle burada yapılacak özel çalışma için devletimizin maddi desteği sağlaması ve inşaat firmasının da yoğun ve özverili çalışmasıyla yolun söz verildiği gibi yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde trafiğe açılmasını umuyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!