KÜÇÜK MIZIKACILAR SAHNEDE

Güncelleme Tarihi:

KÜÇÜK MIZIKACILAR SAHNEDE
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 09:28

Antalya’da 7-8 yaşındaki öğrencilerden oluşan Armonika Orkestrası'nın verdiği ilk konser beğeni topladı. Türkiye’de ilk kez armonika orkestrası kurulduğunu belirten müzik öğretmeni Ramazan Duran, “Öğrencilerimle birlikte bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’da ilkokul 2. sınıf öğrencilerinden oluşan Türkiye’nin ilk Armonika Orkestrası Muratpaşa Belediyesi’nde konser verdi. Antalya Deniz Gençlik ve Spor Kulübü öğrencilerinden oluşan orkestranın, müzik öğretmeni Ramazan Duran önderliğinde verdiği konser beğeni topladı.

KOLAY TAŞINIYOR
Türkiye’de armonika orkestrası bulunmadığını, hele ki böyle küçük yaşta çocuklardan oluşan bir armonika orkestrasının olmadığını dile getiren Duran, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Armonika, herkesin bildiği adıyla mızıka, kolay taşınabilen ve her öğrencinin rahatlıkla alabileceği bir müzik aleti. Cebinize koyarak yanınızda her yere götürebilirsiniz. Maddi olarak da öğrenciyi zorlamıyor. Üfle çek yöntemiyle çalışır. İleriye doğru üflediğinizde başka bir ses, içinize doğru çektiğinizde ise başka bir ses çıkıyor. Ayrıca akort problemi de yok” dedi.

KISA SÜREDE HAZIRLANDILAR
Öğrencileriyle 5 aydır haftada sadece 2 saatlik ders kapsamında çalışarak bu konsere hazırlandıklarını dile getiren Duran, “Orkestramızda 18 öğrenci bulunuyor. Kız öğrenciler ağırlıkta. Kız öğrencilerimiz biraz daha istekli. Öğrencilerle birlikte hazırlanırken çok eğlendik” diye konuştu. Konserde armonika orkestrası öğrencileri “Uzun ince bir yoldayım, Gesi bağları, Sen benden gittin gideli, Ankara türküsü, Annemize türkü“ gibi bilinen ve sevilen eserleri seslendirdi. Minik öğrenciler vatandaşlar tarafından da uzun süre ayakta alkışlandı.

ARMONİKA NEDİR?
Armonika diğer bir adıyla mızıka, geniş bir aralık ve ses renklerine sahip üflemeli bir enstrümandır. Taşınabilir boyutu birçokları arasında merak uyandırır. Blues, caz ve rock gibi Amerikan müzik türleriyle ilişkili olmasına rağmen mızıkanın kökleri Batı’ya ulaşmadan çok önce Uzak Doğu’ya kadar uzanmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!