Kreş öğrencileri çömlek yapımını öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Kreş öğrencileri çömlek yapımını öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2018 11:03

Kreş öğrencileri çömlek yapımını öğrendi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMALTI Belediyesi tarafından bu yıl hizmete açılan Ekolojik Kreş'in öğrencileri, Avrupa Birliği projesi eğitimleri kapsamında çömlek yapmayı öğrendi. Çamura dokunup vazo yapan kreşin minikleri, yaptıkları vazoları annelerine hediye edecek.

2-7 yaş arası 925 çocuk ve 85 öğretmenin yer aldığı 2 yıl süreli AB Projesi 'Eco Farm Kindergartens-Ekolojik Çiftlik Kreşleri' kategorisinde hibe almaya hak kazanan 10 projeden biri olan Döşemealtı Belediyesi Ekolojik Kreşi miniklerinin proje kapsamındaki çalışmaları sürüyor. Doğanın 4 elementini tanımaya başlayan minikler çamura dokunup çömlek yaptı.

ÇAMURA DOKUNDULAR

Daha önce proje kapsamında öğrenciler mini tarım uygulamalarında bahçeye sebze dikmiş, ardından ağaçtan portakal toplamıştı. Projenin bu ayağında ise Ekolojik Kreş öğrencileri çömlek sanatçısı Ahmet Taşhomcu'dan çömlek yapımıyla ilgili bilgi aldı. Tüm öğrenciler tek tek çamura dokunurken hayallerindeki çömlekleri sanatçı yardımıyla yaptı. Kurumaya bırakılan mini çömlekler daha sonra fırınlanıp ardından öğrenciler tarafından boyanacak.

SANAT BECERİLERİ GELİŞECEK

AB Projesi kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydeden proje koordinatörü Ayfer Yılmaz, "Projemizin bir parçası olan toprak konusunu işleyeceğimiz bu ay çocuklarımız için bir çömlek atölyesi düzenledik. Çamurdan çömlek yapımını deneyimliyorlar. Bu sayede sanat becerileri, yaratıcılıkları ve estetikleri gelişmiş olacak. Pek çoğunun ilk deneyimi ve çok keyif alıp, güzel vakit geçirdiler" dedi.

ANNELERİNE HEDİYE EDECEKLER

Çömlek sanatçısı Ahmet Taştohumcu, çocuklarla güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti. Taştohumcu, "Çamura temas etmeden önce çekingenlik oluyor. Temas ettikten sonra seviyorlar. Çocukların çamurla oynaması ve bağdaşması güzel bir olay" dedi.

Çok eğlenen ve hoş vakit geçiren çocuklar ise "Çamura dokunup, çok güzel vazolar yaptık. Onları annelerimize hediye edeceğiz. Annelerimiz çok sevinecek" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!