Korkuteli'de gündem zehirlenen köpekler

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide gündem zehirlenen köpekler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 17:45

Korkuteli'de gündem zehirlenen köpekler

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde kısa sürede çok sayıda köpeğin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlenmesi gündem oluşturdu. İlçe protokolu ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek konuyu tartıştı.

Korkuteli Doğa Kültür ve Sanat Platformu(DOKSAP), ilçede meydana gelen köpek ölümlerini ele almak amacıyla protokol üyelerinin de katıldığı toplantı organize etti. Öğretmenevi'ndeki toplantıya Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkan vekili İrfan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Mahmut Bilgiç, kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de katıldı.

Toplantıya katılan Rabiye Küçük, kısa süre önce evcil köpeğinin zehirlenerek telef olduğunu söyledi. Köpeğinin ölümünün diğer canlılar için olumlu gelişmelere vesile olması temennisinde bulunan Küçük, sokak hayvanlarının öldürülmemesi ve onlar için barınak yapılması gerektiğini belirtti.

Belediye Başkan vekili İrfan Yılmaz, ilçede son günlerde toplu hayvan zehirlenmesi vakalarının yaşandığını aktarırken, "Bu konu bize 2- 3 gün önce geldi. Daha önce belediye olarak bu konuyla ilgili büyük sıkıntılar yaşadığımız için son dönemde yaşanan bu olayla ilgili olarak ne kurum olarak ne de kurumumuzdan bir görevli bu olayda yer almamıştır. Ancak yine de bu konuyla ilgili kesin delilleriniz varsa biz de suçluların tespiti ve cezalandırmalarıyla ilgili gerekeni yaparız" dedi.

BARINAĞA THOR İSMİ VERİLECEK

Hayvan barınağı konusunda ise uzun süredir bir çalışma içerisinde oluklarını vurgulayan Yılmaz, hayvan barınağı konusunda belediye olarak çalışmaların sürdüğünü aktardı. Barınağı DOKSAP ile birlikte hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Başkan vekili Yılmaz, barınağa ise Rabiye Küçük'ün zehirlenen köpeği 'Thor' adını vermek istediklerini söyledi.

Kaymakam Erol Tanrıkulu da "Hayvan sevmeyen, insan sevemez. Bu nedenle bizim öncelikle bu sevgiyi insanlarımıza aşılamamız gerekir. Ben çevre bölgelerden ilçemize köpekler bırakıldığını ilk defa burada duydum ve çok şaşırdım. İlçemizde bir hayvan barınağı yapılmak üzere çalışmaların başladığı zaten ifade edilmekte. Biz de hep birlikte bu konunun takipçisi olarak elimizden geleni yapmalıyız. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü sanırım bu konuyla daha ilgilidir. Onlardan da bu konuyla ilgili destek ve yardım isteyebiliriz" diye konuştu.

DOKSAP Başkanı Muharrem Yavuz ise barınak sorununun çözümü konusunda ilgili kurumlardan destek beklediklerini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!