Korkuteli'de elma ihracatı

Güncelleme Tarihi:

Korkutelide elma ihracatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2017 17:06

Korkuteli'de elma ihracatı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde bir süredir soğuk hava deposunda bekletilen elma yurt içi ve yurtdışından alıcı buldu.

Korkuteli'de üretilerek soğuk hava depolarına konulan elmalar, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'dan sonra başta Ortadoğu ve Arap ülkelerine de ihracata başlandı. Soğuk hava tesisi sahibi Oğün Taş, ilk etapta 1 TL'den alıcı bulan ihracatlık elmanın boylama sonrası 1-1.30 TL, fresh elmanın 1.40-1.60 TL arasında, karyağdı armudunun bu yıl istenilen rekolte de olmamasından dolayı 1.50-1.70 TL, margarit armudunun ise 1.20-1.50 TL'den satıldığını söyledi.

Bölgeden elma ihracatına başlanmasının üreticileri sevindirdiğini belirten Taş, Korkuteli'de elma üretiminin yaklaşık 55 bin tona, armut üretimin de 70 bine ulaştığını vurguladı. Taş, "Birinci sınıf elmaları soğuk hava depolarında bekletiyorduk. Ürünlerimizin tatmin edici bir fiyattan satılması için ihracat kapılarının açılmasını bekledik. Üreticilerimiz elma ihracatının başlamasına sevindi. Soğuk hava depolarında saklanan elmalar boy ile renklerine göre ayrımı yapıldıktan sonra ihraç ediliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!