Korkuteli ormanlarında terminatör böcekler savaşacak

Güncelleme Tarihi:

Korkuteli ormanlarında terminatör böcekler savaşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 12:22

Korkuteli ormanlarında terminatör böcekler savaşacak

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde çam kese böceğiyle biyolojik mücadele kapsamında 2 bin calosoma sycophanta böceği doğaya salındı.
Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çam ağaçlarının gelişimine büyük zarar veren çam kese böceğiyle mücadele kapsamında laboratuvar ortamında yetiştirilen 2 bin calosoma sycophanta böceği doğaya salındı. Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, çam kese böceğine kaşı kimyasal değil biyolojik mücadele yaptıklarını belirtirken, "Yapılan çalışmalarda zararlı olarak bilinen bir türü tamamen yok etmeye çalışılmıyor, o türün nesli tükendiğinde bilinen zararlarının yok edilmesiyle ile bilinmeyen yararlarının da veya denge içindeki rolü de yok olacaktır. Önemli olan kurulmuş olan ekolojik dengenin korumasıdır" dedi.
Böceklerin ağaçları kurutmadığını, çam kese böceği tahribatına uğrayan ağaçlarda artım kaybı olduğuna işaret eden Hülya Güney, "İnsanlara herhangi bir zararı olmayan bu böcek, çam kese böceği tırtıllarını daha yumurta safhasında bulup yok etmektedir. Kimyasal mücadelenin alandaki diğer türlere olumsuz etkileri değerlendirilip bu alanda biyolojik mücadele yöntemine karar verilmiştir. Tüm alandaki ormanlar sürekli gözetim altında tutuluyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!