Korkuteli’de Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Korkuteli’de Cumhuriyet Bayramı Kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 13:00

KORKUTELİ'DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI. (ADEM DURMAZ-ANTALYA-İHA)

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92’nci yıl kutlamaları ilk olarak Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu’nun Hükümet binasında tebrikleri kabulü ile başladı. Daha sonra kutlamalar şehitlik anıtında devam etti. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinin gerçekleştirileceği şehitlik anıtında saatler öncesinden vatandaşlar tarafından dolduruldu. Anıtta ilk olarak Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesinin ardından konuşan Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, “Cumhuriyetin kuruluşu ile Türk milleti verdiği kurtuluş mücadelesini zaferle bitirmiş ve tarih sahnesinde yeniden önemli bir yer almıştır. Yeni modern bir müessese ve yeni Türk devletinin bir özelliği olan cumhuriyet, büyük Atatürk’ün gerçekleştirdiği en büyük inkılap, milli tarihimizin kaydettiği çok büyük bir atılımdır. 29 Ekim 1923, Türk tarihi içinde en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Cumhuriyet, ırk, din, dil ve cinsiyet farkı gözetmeksizin, bütün vatandaşların paylaştıkları ve faydalandıkları siyasi rejimin adı olmuştur. Eşitlik ilkesi, herkesin kanun önünde eşitliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir diğer özelliğidir” dedi.
Kaymakam Erol Tanrtıkulu’nun konuşmasının ardından ilköğretim ve orta dereceli okullar adına öğrencilerde günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudular.
Osman Önal İlkokulu Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Okullar arası gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ufuk Arabacı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Cumhuriyet Savcısı Esra Sivri Bodur tarafından hediyeler verildi.
Halkın da yoğun ilgi ile izlediği bayram töreni sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!