‘KOP’ KARARINA ENCÜMEN ONAYI

Güncelleme Tarihi:

‘KOP’ KARARINA  ENCÜMEN ONAYI
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2020 10:23

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen 300 KOP arsasının özel mülkiyete açılma önerisi, Muratpaşa Belediyesi Encümeni tarafından onaylandı.

Haberin Devamı

ANTALYA Muratpaşa ilçesinde bulunan 300 Kamu Ortaklık Payı (KOP) arsasının özel mülkiyete açılmasına ilişkin ilçe meclisinde alınan kararının Büyükşehir Meclisi’nde oy çokluğuyla reddedilmesi üzerine konu Muratpaşa Belediyesi Encümeni gündemine geldi. Mülkiyet hakkı kısıtlamalarını kaldırmak üzere Belediye Encümeni tarafından onaylanan kararın bahsedildiği gibi ticarileştirme olmadığını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kararımızda tamamen kamu yararı söz konusu” dedi.
1 MİLYON 35 BİN METREKARELİK ALAN
Muratpaşa sınırları içinde 1 milyon 35 bin metrekareye ulaşan KOP arsalarının 986 futbol sahasına karşılık geldiğini söyleyen Uysal, “Milletin aleyhine oy kullanmanın telaşıyla gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapıldı. Oysa bu kararla birlikte vatandaşlar 25 yıl önce hazırlanan imar planları nedeniyle oluşan mülkiyet hakkı kısıtlamalarından kurtulacak. Kamu kurum ve kuruluşları için de 2 milyar 70 milyon liraya yaklaşan kamulaştırma zorunluluğu ortadan kalkacak” dedi.
İTTİFAKTA GÜVEN KAYBOLDU
İYİ Parti’nin Büyükşehir Meclisi’nde Muratpaşa’nın KOP arsalarıyla ilgili maddeye ‘ret’ oyu vermesini değerlendiren Uysal, ittifakta güvenin kaybolduğunu söyledi. Uysal, “Bu arsaları vatandaşlardan yok pahasına alarak belediyelere kamulaştırma davaları açanlar var. Bu davalarla trilyonları belediyelerden almaya çalışıyorlar. Bu kişilerin kararları etkilemeye çalıştığını düşünüyorum. Kamu adına hareket edilmesi gereken bir konuda, siyaset üstü bir anlayış olmalıydı, ama olmadı. Kararımıza itiraz edenler kendilerinin bile inanmadığı savunmalarla karşı çıktılar. Bir bardak suda fırtına koparmaya çalıştıklarını düşünüyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!