Konyalılar gecesi

Güncelleme Tarihi:

Konyalılar gecesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 15:22

Konyalılar gecesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Ramazan etkinliklerinde Nasrettin Hoca'dan Sema gösterisine Konya kültürü tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Karaalioğlu Parkı içinde gerçekleştirdiği Ramazan etkinlikleri, hemşeri geceleri ile farklı kültürleri Antalyalılarla buluşturmaya devam ediyor. Her akşam yüzlerce kişiyi ağırlayan etkinliklerde Hacivat ve Karagöz gölge oyununun ardından Konyalılar Gecesi düzenlendi.

Gecede Konya kültürü tanıtıldı. Selçuklu Devleti'nin Konya'da bulunan eserleri sinevizyon gösterisi ile anlatıldı. Ardından ney dinletisi ile devam eden programda Semazenler Mevlevi geleneğinden örnekler verdi. Konya Tasavvuf müziği sanatçısı Emirhan Doğan okuduğu ilahilerle duygulu anlar yaşattı.

NASRETTİN HOCA GÜLDÜRDÜ

Konya denince ilk akla gelenler arasında yer alan Nasrettin Hoca etkinliklere konuk olarak hikayeleri ile yine izleyicileri güldürdü. Akşehir Sıra Yarenler grubu, hazırladıkları skeçlerle izleyicileri kahkahaya boğdu. Skecin ardından sahne alan Barabar grubu Konya yöresi türküleri ile vatandaşlara eğlenceli bir akşam yaşattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!