Konyaaltı'nda pehlivanlar sezonu açtı

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltında pehlivanlar sezonu açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 12:12

Konyaaltı'nda pehlivanlar sezonu açtı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı'nın 49 güreşçisi yeni sezonun startını verdi. Konyaaltı Belediyesi Atatürk Stadyumu'nda minder ve kuvvet antrenmanı yapan başpehlivan İsmail Balaban ise hedefinin Kırkpınar'da altın kemeri almak olduğunu söyledi.

Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı, 2018 yılı güreş sezonu için hazırlıklara başladı. Konyaaltı Belediyesi Atatürk Stadyumu'nda antrenmanlarını gerçekleştiren pehlivanlar, minder ve ağırlık idmanıyla güç depoluyor. Geçen yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan İsmail Balaban, baş boyunda mücadele eden kardeşi Turan Balaban, Hasan Cengiz, başaltı boyunda Sinan Kaya ve diğer boylarda mücadele eden 49 güreşçi antrenörleri Hasan Aydın ve Ufuk Atalan eşliğinde çalışıyor.

GÜREŞÇİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ata sporu güreşe her zaman sahip çıktıklarını belirterek, “Belediye bünyemizde 49 güreşçimiz var. 2017 yılında başpehlivanlığı kazanan İsmail Balaban, mücadelesiyle tüm Türkiye'nin büyük beğenisini kazandı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da altın kemeri Antalya'ya getirmek istiyoruz. Güreşçilerimiz bu hedefler doğrultusunda çalışıyor" dedi.

KIRKPINAR'DAN ALTINKEMER İLE DÖNECEĞİM

2013 yılında başpehlivanlığa yükselen ve elde ettiği başarılarla güreş severlerin büyük beğenisini toplayan İsmail Balaban ise "Geçen yıl 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazandım. Amacım üst üste üç defa altın kemeri kazanarak ebedi sahibi olmak. Kırkpınar'da son beş yılda 4 derecem var. Hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Başkanımız Muhittin Böcek'e teşekkür ediyorum" dedi.

Geçen yıl baş boyuna çıkan İsmail Balaban'ın ikizi Turan Balaban ise ilk kez mücadele ettiği baş boyunda ilk yılında iyi bir tecrübe kazandığını söyledi. Turan Balaban, rakiplerini tanıdığını bu yıl seyir zevki yüksek güreşler izleterek iyi dereceler elde etmek istediğini kaydetti.

BU SEZON YÜKÜMÜZ DAHA AĞIR

Konyaaltı Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı Başantrenörü Hasan Aydın ise sıkı bir antrenman dönemi geçirdiklerini belirtti. Aydın, "Şu an kuvvet antrenmanı yapıyoruz. Hava koşullarına bağlı olarak bin 500 metre çim sahada yağlı güreş idmanı yapacağız. Bu yıl sorumluluğuz daha da arttı. Unvan biz de bulunuyor. Bunun bilinciyle hazırlıklarımızı disiplinli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bize bu imkanları sağlayan ve her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e teşekkür ediyorum. 2006 yılından bu yana başkanımızla çalışıyoruz. Bu istikrarın başarısıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!