Konyaaltı'nda Eko-Okullar Çevre Şenliği

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltında Eko-Okullar Çevre Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 15:50

Konyaaltı'nda Eko-Okullar Çevre Şenliği

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi ile Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) işbirliğinde düzenlenen '5.Eko-Okullar Çevre Şenliği' Konyaaltı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı'nda gerçekleştirildi.

'Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Konyaaltı Belediyesi, minik çevreci öğrencileri buluşturdu. Konyaaltı Belediyesi ile TÜRÇEV işbirliğinde düzenlenen 'Eko Okullar Çevre Şenliği' etkinlikleri, bir birinden renkli gösterilerle gerçekleştirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Parkı'nda düzenlenen programa Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Törenin açılışında konuşan Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Eko-Okul sayısı ile Antalya'nın Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldığına dikkat çekti. Konyaaltı Belediyesi olarak 'Dünya Çevre Haftası' etkinlikleri kapsamında her yıl yüzlerce öğrenciyi buluşturduklarını dile getiren Başkan Böcek, bu yıl beşincisi yapılan Eko-Okullar Çevre Şenliği etkinliklerine de ikinci kez ev sahipliği yaptıklarını kaydetti.

'Geleceği düşünüyoruz, geri dönüştürüyoruz' sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Muhittin Böcek, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çatısı altında bu anlayışı pratiğe taşıyacak profesyonel ekip oluşturarak Antalya'da bir ilke daha imza attıklarını söyledi. Okullarda devam eden eğitim seminerlerin yanı sıra ev ziyaretleri de yaptıklarını belirten Muhittin Böcek, şu ana kadar 22 bin 400 evde vatandaşları çevre konusunda bilgilendirdiklerini kaydetti.

TÜRÇEV Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy ise konuşmasında Başkan Böcek'e verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından çevreci minik öğrenciler, çevre konulu drama, ritim ve tiyatro gösterileriyle sahne aldı. Gösterilerin ardından etkinliğe katılan 30 okuldan 580 öğrenci, sunular, yarışmalar ve dans gösterileriyle gönüllerince eğlendi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!