Konyaaltı'nda aşure günü

Güncelleme Tarihi:

Konyaaltında aşure günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 16:17

Konyaaltı'nda aşure günü

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA (DHA) - KONYAALTI Belediyesi'nce yapılan ve geçen yıl hizmete açılan Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi Cem Evi'nde Geleneksel 8'inci Aşure Günü düzenlendi. 14 kazanda pişirilen aşure, yoğun ilgi üzerine kısa zamanda tükendi.

Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi Cem Evi'nde gerçekleşen Aşure Günü'ne Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, bazı siyasi partilerin ve birçok sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Aşure Günü, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi Başkanı Erdoğan Tetik'in konuşmasıyla başladı. Alevi Dedesi Hüseyin Gazi Metin, yazdığı 'Zalimin Zulmü' adlı şiirini okudu. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise çok özel ve anlamlı bir günde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu, verdiği sözleri yerine getirip Konyaaltı İlçesi'ne cem evi kazandırdığını, bundan da gurur duyduğunu söyledi.

Alkışlar arasında aşure kazanının başına geçen Başkan Böcek, Alevi Dedesi Hüseyin Gazi Metin, dernek başkanı Erdoğan Tetik ile birlikte halka aşure ikramında bulundu. Dernek üyelerinin 14 ayrı kazanda pişirdikleri aşure dağıtımında kısa süreli izdiham da yaşandı. Etkinlik Zeytinköy Semah Grubu'nun gösterisiyle devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!