Konya ve Nevşehir gezisi tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Konya ve Nevşehir gezisi tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 15:39

Konya ve Nevşehir gezisi tamamlandı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde şehit aileleri ve gaziler için Konya ve Nevşehir gezisi düzenlendi.

Korkuteli Kaymakamlığı'nın kültür gezileri kapsamında Kepez Belediyesi ve işadamı Hamdi Sarıca'nın desteğiyle şehit aileleri ve gaziler için 2 günlük Konya ve Nevşehir gezisi organize edildi. Gezide şehit aileleri ve gaziler manevi değeri çok yüksek olan ve günümüzde en çok ziyaretçi alan müzelerden biri olan Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Burada yer alan değerli el yazmaları, bugünkü kemanların öncüsü olarak kabul edilen sekiz telli keman, sabır taşları ve Galileo döneminde astronomi dersleri vermek için kullanılmış olan küre ilgi gördü.

Gezi ekibi Alaeddin Tepesi'nde gezinti yaptıktan sonra Nevşehir'e geçti. Uçhisar İlçesi'nde yer alan Güvercinler Vadisi, Ortahisar Beldesi'ndeki Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni gezen grup, Göreme İlçesi'ndeki Peri Bacaları olarak adlandırılan volkanik yeryüzü şekillerini de gördü. Çömlek atölyelerinden birinde çömlek yapımını izleyen grup alışveriş de yaptı.

Kaymakam Erol Tanrıkulu, "Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Bu kutsal topraklar için şehit düşen evlatlarımızın bize emanetleri olan ailelerine ve vatan toprağı için gözünü kırpmadan kanlarını akıtan gazilerimize az da olsa minnettarlığımızı gösterebilmek için Konya ve Nevşehir gezisi düzenledik. Bugün bu aziz vatanımızda huzur içinde yaşayabiliyorsak şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!