Konsolosluk önünde köpekli protesto

Güncelleme Tarihi:

Konsolosluk önünde köpekli protesto
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 11:06

Konsolosluk önünde köpekli protesto

Haberin Devamı

Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Hollanda Fahri Konsolosluğu önünde toplanan bir grup vatandaş, iri yapılı köpeklerle Hollanda hükümetinin tutumunu protesto etti.
Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz ve Hollanda polisinin köpeklerle, Türk kökenli bazı vatandaşlara müdahale etmesinin yankıları devam ediyor. Antalya'da Hollanda Fahri Konsolosluğu önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup, beraberinde getirdikleri köpekleriyle Hollanda hükümetinin tavrını ve Hollanda polisinin, insanlara köpeklerle müdahale etmesine tepki gösterdi.
Anadolu'da çoban köpeği olarak yetiştirilen; iri yapıları ve güçlü duruşlarıyla ünlü 'Kangal' ve 'Aksaray Malaklısı' cinsi köpekleriyle konsolosluk önünde toplanan grup, otomobillerinden indirdikleri köpekleriyle konsolosluk önünde bir süre gösteri yaptı. Bazı köpeklerin diğer köpeklere karşı saldırgan tavrı nedeniyle sahipleri zor anlar yaşadı. Köpekler, konsolosluk bahçe demirlerine ve ağaçlara bağlanarak kontrol altına alındı.
'BU KÖPEKLERE ADAM YEDİRİRİZ'
Grup adına açıklama yapan İrfan Ekşi, Hollanda polisinin ve hükümetinin Hollanda'da yaşayan Türklere karşı tavrının çirkin olduğunu söyledi. Türkiye'de hiçbir Hollandalı'ya böyle bir şey yapılmayacağını da belirten Ekşi, kendilerinin de köpek beslediğini ancak kimseye davranış sergilemediklerini söyledi. Ekşi, “Biz istesek bu köpeklere adam yediririz ama biz böyle bir şey yapmıyoruz. Siyaseti bilmiyorsanız okuyup öğrenin, öyle yapın" dedi.
Açıklamanın ardından grup, köpekleriyle birlikte otomobillerine binerek olaysız bir şekilde ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!