KIRGIZLAR ANTALYA’YI İZLİYOR

Güncelleme Tarihi:

KIRGIZLAR ANTALYA’YI İZLİYOR
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2022 09:23

Antalya Film Ekibi, çekimlerini Antalya’da gerçekleştirdiği yeni bir filme imza attı. Kırgız yönetmen Manas Khaldarov’un Antalya manzaralı romantik komedi filmi 10 Şubat’ta Kırgızistan’da vizyona girdi.

Haberin Devamı

ÜNLÜ oyunculardan yönetmenlere senaristlerden yapımcılara film sektörünü Antalya’ya çeken çok sayıda önemli projeyi hayata geçiren Antalya Film Ekibi (AFE), çekimleri kentte yapılan yeni bir filme imza attı. Kırgız yönetmen Manas Khaldarov’un filminin yürütücü yapımcılığını AFE’nin yapım ekibiyle birlikte kurucusu Doğacan Aktaş gerçekleştirdi. Antalya manzaralı romantik komedi, 10 Şubat’ta Kırgızistan’da vizyona girdi.

GÜNEY SAHİLİNDEN PERİ BACALARI’NA
Ağırlıklı olarak Konyaaltı Sahili, Sahil Yaşam Parkı, Belek Turizm Merkezi’nde çekimleri yapılan uluslararası yapım, otelde tatil görüntüleri, deniz ortasında sahneleri ve off-road yarışı çekimleriyle dikkat çekiyor. Hikâyenin Antalya’da büyük bir maceranın içine düşen kahramanları, Kapadokya’da da Peri Bacaları’nı gezip balon turu atıyor.

Haberin Devamı

60 KİŞİLİK EKİPLE 13 GÜN
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi’nde usta öğreticilik yapan AFE’nin kurucusu ve yönetmen Doğacan Aktaş, “Filmin çekimleri, 13 günlük bir sürede 60 kişilik bir ekiple Antalya’da ve 1 gün Nevşehir’de gerçekleştirildi. Hikâyenin kalan kısmı Bişkek’te çekildi. Projenin yapımcısı olan Kırgız şirket Amanat Film’le 2019 yılında Finding Mother 2’yi de birlikte çekmiştik. Bu film sinemada 650 bin kişi tarafından izlendi. Youtube’da da 4 milyona ulaştı. Çektiğimiz son filmin de büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz” dedi.

ŞEHRİ KIRGIZ HALKINA GÖSTERDİK
Uluslararası arenada gösterime giren filmlerin Antalya’da çekilmesinin, Antalya manzarasının birçok film karesinde yer almasının şehrin tanınırlığını artırıcı etki yaptığına vurgu yapan Aktaş, şunları söyledi: “Projenin, hikâyesi sebebiyle ülkemize turistik açıdan büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Şehrimizin birçok turistik yerini gezerek gördüğümüz bu öyküde rengarenk ve pırıl pırıl bir turizm başkentini Kırgız halkına gösterdik.”

SİNEMA ŞEHRİ OLACAK
Uzun yıllardır ‘Antalya sinema şehri olacak’ mottosuyla ulusal ve uluslararası üretimlere imza attıklarını söyleyen Doğacan Aktaş, “Bu yıl yaptığımız büyük yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Yeni ekipman, insan ve senaryo yatırımlarımızla çok yakında bölgemiz kalıcı halde film çekim merkezi olarak anılıyor olacak. Dijital platformlara, sinemaya, televizyona, filmcilik anlamında tüm mecralara üretimler gerçekleştireceğiz. Tüm yatırımcılarımızı sürece davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı


EĞLENCELİ BİR HİKÂYE
Büyük kısmı Antalya’da çekilen filmde, ünlü bir iş adamının oğlu olan Aydar, “Bu hayatta her şey alınıp satılır” inancıyla yaşıyor. Aydar, babasının emri üzerine yakında yapılacak bir düğünle sevmediği bir kızla evlenmeye hazırlanıyor. Dikkatini dağıtabilmek için sıra dışı bir bekarlığa veda partisi yarışması düzenliyor ve Bişkek’ten ilk uçuşun olduğu yere arkadaşlarıyla uçmayı planlıyor. İlk uçuşa bilet alıp indikleri Antalya’da Aydar, arkadaşlarının seçeceği herhangi bir kızın kalbini bir bahisle kazanmaya hazırlanıyor. Ama aşkı satın alabilir misin? Bu romantik komedi, aşka, mutluluğa giden yolu anlatan naif ve eğlenceli bir film.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!