Mahalleli yol kapattı

Güncelleme Tarihi:

Mahalleli yol kapattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 12:36

Antalya’nın Kepez ilçesi Emek Mahallesi’nde her gün meydana gelen kazalar, çevre sakinlerini isyan ettirdi. Vatandaş iş makinelerinin önünü çöp konteynırlarıyla keserek yolu trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

Mahalleli yol kapattı

Antalya’nın Kepez İlçesi, Emek Mahallesi’nde her gün meydana gelen kazalar, çevre sakinlerini isyan ettirdi. Özellikle civardaki ana yollar çalışma nedeniyle kapandığından beri bazıları ölümlü sayısız kazanın yaşandığı dört yol ağzı için önlem isteyen mahalle halkı, yetkililere çok sayıda dilekçe yazdıysa da sonuca ulaşamadı. Kurumların sorumluluğu birbirlerinin üzerine atması üzerine çileden çıkan mahalleli, çareyi bir araya gelip yolu kapatmakta buldu. Çevresinde bir çocuk parkı ve bir okul bulunan yolda çocuklarının hayatından endişe eden aileler, iş makinelerinin önünü çöp konteynırlarıyla barikat kurarak bir süre trafiği durdurdu.

‘OTOBAN GİBİ KULLANILIYOR’

Haberin Devamı

Semt sakinlerinden Gülçin Önder, yolun 15 gün önce asfalt yapıldığından beri sürücüler tarafından otoban gibi kullanıldığını, sürat nedeniyle bazıları ölümlü çok sayıda kazanın olduğunu söyledi. Kontrolsüz kavşağa hız kesici bir set yapılması için çalmadıkları kapının kalmadığını söyleyen Önder, “Geçen günkü kazada bir çocuk hayatını kaybetti. Gece düğünden dönen bir aile, ardından yaya bir kadın yaralandı. Burada kazanın yaşanmadığı gün yok. Yüreklerimiz ağzımızda huzursuz yaşıyoruz. Büyükşehir’deki yetkiliye konuyla ilgili dava açacağımızı söyledim. ‘Açmayın Kepez Belediye’sinde tanıdığımız var, hallederiz’ cevabını aldım” dedi.

ÇOCUKLARIN HAYATI TEHLİKEDE

Kaza endişesiyle civarda yaşayanların çocuklarını okula kendilerinin götürüp getirdiğini belirten Özlem Aktekin, onları markete bile yalnız gönderemediklerini söyledi. Yazılı başvurulardan sonuç alamayan Mehmet Altıntaş, “Belediyeyi aradığımızda ‘Bizimle ilgisi yok. Kaymakam’a Vali’ye şikayet et’ cevabını alıyoruz. Kendi çocukları böyle bir ortamda yaşasa, aynı cümleyi sarf edebilirler mi? Burada her gün 3-4 tane kaza yaşanıyor. Park halindeki arabalarımıza bile çarpıyorlar. Yaşamımız tehlikede” diye konuştu. 

‘YOL SETE UYGUN DEĞİL’

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), geçtiğimiz aylarda, kazalara davetiye çıkaran yola, sürücülerin hız yapmasını engelleyici bir set yapılması kararı aldı ve ilgili dosyayı Kepez Belediyesi’ne gönderdi. Ancak Kepez Belediyesi bu kararı henüz uygulamadı. Kepez Belediyesi, kazasız günün yaşanmadığı yola set yapılmamasına neden olarak “yolun uygun olmamasını” gösterdi. Yapılan açıklamada, kaldırımların ve trafik levhalarının tamamlanmasının ardından kazaların yaşandığı kontrolsüz kavşağa bir set yapılabileceği belirtildi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!