Kepez'e kent meydanı

Güncelleme Tarihi:

Kepeze kent meydanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 13:46

Kepez'e kent meydanı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, 52 bin metrekarelik Kent Meydanı Projesi'ni ilçeye kazandırmak için çalışma başlattı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün seçim vaatleri arasında yer alan 70 projeden 'Kent Meydanı'nın temeli atılacak. Kepez'in kent estetiğine katkı sağlayacak proje, coğrafi olarak ilçenin merkezi noktası olan Seyhan Caddesi'nde inşa edilecek. Başkan Tütüncü'nün 'hayalim' dediği proje, Yeşilırmak Caddesi ile Ceyhan Caddesi arasında, ilk ve orta öğretim kurumları, Turgut Özal Spor Salonu, Hasan Doğan Stadı, belediye spor kulübü tesisleri, kapalı semt pazarı ile yapımında sona gelinen Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin bulunduğu 1 kilometrelik alanı kapsıyor.

Kepez Kent Meydanı, mitinglere ev sahipliği yapan Seyhan Caddesi'nde, Turgut Özal Spor Salonu'nun her iki yanında yıllarca atıl halde bulunan ve bu dönem mülkiyet sorunları çözülen 52 bin metrekarelik araziye inşa edilecek. İhale bedeli 9 milyon 139 bin TL olan meydanın, resmi temel atma töreni 20 Kasım Pazartesi günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

DEMOKRASİ MÜZESİ BİNASI İNŞAA EDİLECEK

Kepez Kent Meydanı'nda çok amaçlı etkinlik alanı, rekreasyon, spor ve toplanma alanları, tören alanı, anıt alanı, ticari birimler, kamusal alanlar, model araç oyun alanı (200m2) kaykay oyun alanı (1250m2), küçük fıskiyelerden oluşan kuru havuz yer alıyor. Çok amaçlı etkinlik alanı (10 bin m2), konserler, söyleşiler, sergiler, mitingler gibi işlemlerin gerçekleşmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlandı. Kent meydanında yoğun olarak dört mevsim yaşayabilen endemik bitkilerin yer aldığı peyzaj alanları da oluşturulacak. Proje içerisindeki Hasan Doğan Stadı da yeniden inşa edilerek, butik bir stat haline getirilecek. Yine Turgut Özal Spor Salonu ve belediye spor tesislerinin çevre düzenlemesi de yapılacak. Meydanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışından başlayarak günümüze kadar Türkiye'nin demokrasi serüvenini anlatan bir demokrasi müzesi binası da inşa edilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!