Kepez'e 5'inci kütüphane

Güncelleme Tarihi:

Kepeze 5inci kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2021 14:17

Kepez'e 5'inci kütüphane

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - CUMHURİYET'in 100. yılı için 16 kütüphane yapmayı hedefleyen Kepez Belediyesi, 5'inci kütüphaneyi de kitapseverlerle ve öğrencilerle buluşturdu.
Kepez Belediyesinin, Gaziler Mahallesi'ndeki sosyal tesisi Osman Gazi Semt Konağı'nda oluşturduğu kütüphane törenle hizmete açıldı. Semt kütüphanesi şeklinde tasarlanan Osman Gazi Kütüphanesi, 5 bin kitap kapasitesi, 108 kişilik çalışma salonuyla hizmet verecek.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, törende yaptığı konuşmada Kepez'e, 16 kütüphane yapma sözü verdiğini hatırlattı. Bu sözünün bir seçim vaadi olmadığının altını çizen Başkan Tütüncü, “Bu söz, daha sonra ortaya koyduğumuz bir hedefti. 16 farklı kütüphanenin 2'si bu kütüphanelerin amiral gemisi olacak. Diğer 14 kütüphanemiz semt kütüphaneleri olarak hizmet verecek. Osman Gazi Kütüphanesi de semt kütüphanelerinden biri olacak. Allah izin verirse 2023'ün sonuna geldiğimizde Kepez'in 16 kütüphanesi ve bu kütüphanelerin envanterine kayıtlı milyonlarca kitabı olacak. Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden birini bu güzel şehri armağan etmeye hazırlanıyoruz. Gülveren Kütüphanesi, 1 milyondan fazla kitap kapasitesiyle önümüzdeki yıl şehre merhaba diyecek" dedi.
Başkan Tütüncü, diğer davetlilerle yapılan duanın ardından kurdeleyi keserek, kütüphaneyi hizmete açtı. Tütüncü, daha sonra misafirleriyle Osman Gazi Kütüphanesi'ni gezdi.
Osman Gazi Semt Konağı'nda kütüphane ile beraber ilk kademe öğrencilerine yönelik Türkçe, matematik,  fen bilgisi, İngilizce derslerinde destekleme kursu da veriliyor. 
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!