Kepez'den 29'uncu bilişim sınıfı

Güncelleme Tarihi:

Kepezden 29uncu bilişim sınıfı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 13:34

Kepez'den 29'uncu bilişim sınıfı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, '50 Okula Bilişim Sınıfı Projesi' kapsamında 29. bilişim sınıfını Odabaşı İmam Hatip Ortaokulu'na açtı.
Kepez Belediyesi, 50 Okula Bilişim Sınıfı Projesi' kapsamında 29. bilişim sınıfını köyden mahalleye dönüşen Odabaşı'ndaki Odabaşı İmam Hatip Ortaokulu'na açtı. Açılışta konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bilişim sınıfında sadece ödev yapma, internetle dünyaya açılma işlevinin çok ötesini amaçladıklarını vurguladı. Başkan Tütüncü, kodlama ve robotik merkezle entegre edilecek öğrencilerin 3 boyutlu tasarımlar, yazılım ve robot yapabileceğini söyledi.
BİLİŞİM EĞİTİMLERİ TÜMLENECEK
İsteyen her öğrenciye kodlama eğitimi vereceklerini belirten Başkan Hakan Tütüncü, “Nasıl İngilizce, Fransızca, Arapça gibi dilleri bilmek bir insanı birden fazla insan yapıyorsa, modern çağın en önemli dili olan kodlama eğitimi vereceğiz. Bu eğitimi alanlar robot yapabilecekler" dedi. Güzel bir robotik merkez kurduklarını belirten Tütüncü, tüm bilişim sınıfı açma hizmetlerini tümleyen bir çalışma ürettiklerini açıkladı. Bilişim sınıflarında çocuklara basit kodlamalar yaptıracaklarını belirten Tütüncü, kodlama merkezinde bu çalışmaların daha da gelişmesini sağlayacaklarını söyledi.
YENİ ÇALIKUŞLARI ÇIKARALIM
Türkücü İbrahim Tatlıses'in 'Urfa'da Oxford vardı da biz mi okumadık' sözlerini de hatırlatan Hakan Tütüncü, “Doğru, Urfa'da Oxford yoktu, onlar okuyamadı. Köy çocukları da dünyaya entegre olabilecek imkanları olsunlar diyorum. Bu heyecanımızı öğretmenlerimiz de paylaşacaklar. Böylelikle düne göre köy olan buralarda önemli başarılara imza atalım, yeni Çalıkuşlarının çıkmasını sağlayalım" diye konuştu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün konuşmasının ardından kurdele kesimi ile Odabaşı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de bilişim sınıfına kavuştu.

FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!