Kepez'de Cem Karaca şarkıları

Güncelleme Tarihi:

Kepezde Cem Karaca şarkıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 13:42

Kepez'de Cem Karaca şarkıları

Haberin Devamı



ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncü düzenlenen müzik yarışması, Cem Karaca şarkılarının seslendirildiği final gecesiyle sona erdi.

Kepez Belediyesi Müzik Ödülleri Yarışması'nın finali Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yarışmayı, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Cem Karaca'nın oğlu ve Anadolu rock müziği grubu Moğollar'ın solisti Emrah Karaca, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Birinci ve ikincisinde Barış Manço'nun eserlerinin seslendirildiği yarışmada bu kez Anadolu rock müziğinin unutulmaz ismi Cem Karaca şarkıları seslendirildi.

15 finalistin yarıştığı finalde, genç müzisyen adayları Cem Karaca şarkılarını, orkestra eşliğinde 5 kişiden oluşan jürinin önünde seslendirdi. Finalistlere, performansları sırasında salondaki aileleri ve arkadaşları, destek verdi.

Cem Karaca ile çalışan ve 70'li yılların Türk rock sahnesinin önemli davulcularından Ayzer Danga'nı da yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonunda 'Kahya Yahya' şarkısıyla Deniz Çetinkaya birinci, 'Islak Islak' şarkısıyla Cansu Yavuz ikinci, 'Dadaloğlu' şarkısıyla İrem Ceyhan üçüncü oldu. Başkan Hakan Tütüncü, plaketin yanı sıra birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL ve üçüncüye 3 bin TL para ödülü verdi.

Diğer finalistler Serdar Ece Arslan, Aylin Ezgi Güntürkün, Mine Çam, Yaşar Turan Baran, Yağmur Calın, Ahmet Katılmış, Şilan Buhan, Yağmur Yılmaz, Baran Mahmut Kan, Kadirhan Simav, Emre Can Seven ve Elif Şimal Göktürk'e ise gitar hediye edildi.

"BABAMIN ŞARKILARINI DİNLEMEK ONURLANDIRDI"

Gecenin sonunda konuşan Emrah Karaca, "Babamın şarkılarını bu güzel, başarılı, pırıl pırıl gençlerden dinlemek beni onurlandırdı, duygulandırdı. Bu geceye emek veren başta Başkanı Hakan Tütüncü olmak üzere Kültür Müdürlüğü çalışanlarına, orkestraya, jüriye teşekkür ediyorum" dedi.

TÜTÜNCÜ'DEN ALBÜM MÜJDESİ

Başkan Hakan Tütüncü de "Bu akşam çok mutlu oldum. Çünkü müzik ödüllerini düzenleme kararını aldığımızda amacımız gençlerimizi, müzikle, sanatla buluşturabilmek; onların sanatla, müzikle iletişimini daha güçlü hale getirebilmekti. 100'den fazla gencimiz yarışmaya müracaat etti" dedi.

Finalistlere albüm sözü veren Tütüncü, "Yeni bir çalışma yapacağız. Yarışmayı kurumsallaştırmak için finalistlerle birlikte güzel bir albüm yapalım istiyoruz. Güzel bir stüdyo çalışmasıyla bu geceyi ölümsüzleştirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI



 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!