Kepez’de Antalya’nın İlk Macera Parkı Açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kepez’de Antalya’nın İlk Macera Parkı Açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2016 11:33

KEPEZ'E MACERA PARK AÇILIYOR.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ikinci dönem projeleri içerisinde yer alan macera parkı, Antalya’da bir ilk olarak tamamlanıyor.
Başkan Hakan Tütüncü’nün 70 önemli projesi arasında yer alan macera parkının yapım çalışmaları devam ediyor. Antalyalıların eğlence ve doğa ile buluşacağı park, Kepezüstü Kent Ormanı’nı yanındaki 100 dönümlük alan üzerine kuruluyor. Tütüncü’nün ikinci döneminde yapımına başlanılan ilk proje olan macera parkında manejin, eğlence parkurların, seyir alanının yapımı büyük oranda tamamlandı. Yeni parkurların gerçek macera yaşatacağı park Antalya’da bir ilk olacak.
Kepez’in ormanlarını çok anlamlı projelerle halkla buluşturduklarını söyleyen Tütüncü, Kepez Kent Ormanı’nın hemen yanında 100 dönümlük alana kurulan macera parkının, güzel bir yaşam merkezi olacağının altını çizdi.
Macera parkının yer aldığı ormanda tek bir ağaç kesmeden ve kalıcı betonarme bina yapmadan projelendirdiklerini aktaran Başkan Hakan Tütüncü, “ Şehrin hemen yanı başındaki ormanları, terk edilmişlikten kurtarıp hayatın içerisine dahil ettik. Vatandaşlarımızı, şehrin boğucu ortamından çıkarıp böylesi yaşam alanları içerisinde dinlendirmek ve eğlendirmek istedik. Bir diğer hedefimiz de vatandaşlarımızı, doğa ile buluşturmak ve onları günlük hayatın streslerinden uzaklaştırmaktı. Bu hedefler istikametinde son 7 yılda çok önemli projeler yaptık. Şimdi yeni bir seferberlik daha başlattık. Kepez’in yakınındaki tüm ormanları, Kepez’e, şehrin iki adım yanındaki bu güzel ormanları terk edilmişlikten kurtarıyor ve hayatın içerisine dahil ediyoruz. Hiçbir ağaç kesmeden ya da ormanların içerisine kalıcı beton örme yapılar yapmadan, doğal niteliklerini koruyarak böylesi güzel yaşam merkezleri inşa ediyoruz” diye konuştu.
BAHARDA HİZMETE GİRİYOR
Antalya’ya kazandırılan macera parkı, Antalya’ya gelen her misafirin görmek isteyeceği mekanlardan birisi olacak. Seyir alanlarında Antalya’nın eşsiz bir manzarasının yer alacağı parkta sosyal tesisler de bulunacak. Antalyalıları, günün boğucu stresli ortamından uzaklaştırarak doğa ile buluşturacak olan park, 7’den 70’e her kesimin dikkatini çekecek. Çalışmalarında sona yaklaşılan proje, bahar aylarında eğlenceli parkurları, at binme alanları ve sosyal tesisleri ile doğa ile iç içe bir atmosfer sunmak için açılacak.
Manejiyle ata binilen alanların, paintball, macera parkurlarının, labirentin olacağı macera parkı, Antalyalıların hafta sonu dinlencelerini geçirebilecekleri, hafta içi de öğrencilerin doğa ile buluşabilecekleri güzel, temalı bir park olacak.
MACERA PARKI’NDA NELER VAR?
Macera Parkı’nda 4-8 yaş çocuklar için eğlence amaçlı, 10 etaplı ip parkuru olacak.
8-12 yaş grubundaki çocuklar da 11 farklı parkurdan oluşan ip parkurunda eğlenme ve macera yaşama imkanı bulacak. Park da macera yaşamak isteyenlere zipline (yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya çekilmiş çelik halat vasıtası ile harness giyerek, kendi ağırlığınızla yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesi) imkanı da sunulacak. 12 yaş üzerindeki macera severler için parkta, 15 farklı ip parkuru, tırmanma duvarı ve iple atlama kulesi yer alıyor. Aktivitelerin yapılacağı yerlerin imalatı, konunun uzmanı kişiler tarafından yapıldı.
Kent merkezinin kuş bakışı görüldüğü parkta seyirlik alan da inşa edildi. Zeminine kayrak taşı döşenen seyirlik alan, Kent Ormanı ile birleştirilecek. Parkta, yer oyunları, labirent, kaykay pistleri, süs havuzu, oturma yerleri, sosyal tesisler, paintball ve spor alanları olacak. Macera parkında, 1 dönem alan üzerine kurulan manejde atla gezinti imkanı olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!