Kemer'deki elektrik kesintine tepki

Güncelleme Tarihi:

Kemerdeki elektrik kesintine tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2022 14:36

Kemer'deki elektrik kesintine tepki

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri dolayısıyla Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri basın açıklaması yaptı.

Turizmin önemli destinasyonlarından Kemer'de 1 yıldır aralıklarla yaşanan plansız elektrik kesintisinin son 2 günde artması, kesinti sürelerinin uzaması nedeniyle Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar, ilçedeki Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş binası önünde basın açıklaması yaptı.

'KEMER'İ ÜVEY EVLAT GİBİ GÖRÜYORLAR'

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"1 yıldır ara ara kesintiler oluyordu. 2 gündür Kemer bölgesinde Beldibi'nden Çıralı'ya elektrik yok. Bir yetkili yok. İnsanların tam sezona başladığı zamanda elektrikle uğraşıyor olması çok ayıp. Bu mevsimde, bu yılda ve şu anda klimaların çalışmadığı zamanda elektrik arızası yaşanırsa bu yaz bitmez. Yatırım yapılmadan elektrik paraları toplanıyor. Kemer bölgesinde yatırım yok. Sanki üvey evlat gibi görüyorlar. Buradaki personelin suçu yok. Yaptığımız basın açıklaması, protesto değil. Fakat kesinti devam ederse vatandaş elindeki tüm imkanı kullanarak bu işi çözüme götürecektir."

'KLİMALAR AÇILMADAN KESİNTİ YAŞANMASI ENDİŞELENDİRİYOR'

Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği Başkanı Rıza Sönmez ise bazı mahallelerde dün başlayıp 12 saati aşan kesinti meydana geldiğini söyledi. Sönmez, "Esnaf kardeşlerimizin durumu ortada. Sezon öncesinde bahar mevsiminde bile, elektriklere, klimalara yüklenilmediği, en az tüketimin olduğu dönemde elektrik kesintisi olması bizi daha büyük endişeye sevk etti. Turizme katkısı olan Kemer'in korunması, turizm geliri kazanılması ve vatandaş olarak medeniyetin gereği elektrik kullanım hakkının layıkıyla faydalanılabilmesi için yetkililer gereken tedbirleri almalı" dedi.

'ESNAFIN MALI BOZULDU'

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, 1 yıldır yaşanan elektrik kesintisi problemi, esnafı zor durumda bıraktığını anlattı. 2 gündür yaşanan kesintiden esnafın malının bozulduğunu anlatan Ünsal, "Kasap, pastane, marketlerde ciddi sıkıntı yaşandı. Ciddi sorun ve yetkilileri çözüm bulmaları konusunda uyarıyorum" diye konuştu.

AEDAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Antalya, Burdur ve Isparta'da geniş bir coğrafyada, 2,3 milyondan fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'den (AEDAŞ) yapılan yazılı açıklamada, "Bu anlayış ile ekiplerimiz sahada gece gündüz görevlerinin başında çalışmalarını sürdürürken, hava koşulları, altyapı şirketlerinin çalışmaları ya da teknik nedenlerle istenmeyen enerji kesintileri yaşanabilmektedir. Nitekim, Antalya Kemer ilçemizin bazı bölgelerinde, son iki gündür, lokal bazlı arıza kaynaklı enerji kesintileri meydana gelmiştir. Ekiplerimizin hızla devreye girmesi ile arızalar giderilmiş ve daha sonra oluşan münferit arızalara da anlık müdahaleler devam etmektedir. Enerji sorununu gidermek için ekiplerimiz ilk andan itibaren görevlerinin başında olduğu halde '10 gündür enerji yok', 'yatırım yapılmıyor' iddiaları gerçekleri yansıtmamaktadır. 2013- 2021 yılları arasında hizmet bölgemizde yaptığımız yatırımlar toplamda 3 milyar 220 milyon TL'yi aşmıştır. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak tüm tüketicilerimizin 186 çağrı merkezimiz ve akdenizedas.com.tr web sitemiz üzerinden 7/24 bize ulaşabileceğini bildirir, tüketicilerimizin doğru bilgiye erişebilmesi ve hatalı ya da eksik bilgilendirmelerin önüne geçmek için sizlerin desteği ve iş birliğinin bizim için çok değerli olduğunu önemle belirtmek isteriz" denildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!