Başkan Gül, belediye yatırımlarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gül, belediye yatırımlarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2018 12:35

Başkan Gül, belediye yatırımlarını anlattı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEMER Belediye Başkanı Mustafa Gül, göreve geldiği 2009 yılından bu yana ilçeye yaptıkları yatırımları anlatarak, "Büyük bir borçla aldığımız Kemer Belediyesi'ni örnek bir belediye haline getirdik. Biz tribünlere oynamıyor, halkımıza hizmet veriyoruz" dedi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, görev süresi içerisinde ilçedeki belediye yatırımları hakkında bilgi verdi. 2009 yılında Belediye Başkanlığı'na seçildiğinde bir enkaz bulduklarını belirten Başkan Gül, belediyenin 9 milyon lira bütçesi olmasına rağmen 12 milyon lira borcu olduğunu söyledi. Geçmiş yöneticilerin Kemer'i çok iyi yönetmiş gibi pişkinlik yaptığını kaydeden Başkan Gül, "Önceki yönetim bir yıl daha kalsa belediyeyi batma noktasına getirecekti. Çünkü belediyenin geliri giderini karşılayamıyordu. Biz göreve gelir gelmez tasarruf önlemlerini hayata geçirdik. Tüm personelimiz ile gece gündüz demeden çalıştık ve Kemer'i yeniden ayağa kaldırdık" dedi.

'A'DAN Z'YE KENDİMİZ ÜRETİYORUZ'

Kemer ilçesine kalıcı yatırımlar kazandırdıklarını kaydeden Başkan Gül, “Kurduğumuz taş fabrikası ile parke taşının metrekare maliyetini 8 liraya düşürdük. Dışarıdan alsak 15 liraya kadar maliyet çıkacaktı. Demir atölyesi, kum eleme tesisi, oto tamir ve yıkama atölyesi, mobilya atölyesi kurduk. Yani Kemer Belediyesi, belediye hizmetleri için ne gerekiyorsa A'dan Z'ye kendisi üretmeye başladı. Bu yetmedi, ikinci taş fabrikamızı kurduk. Beton fabrikamızı kurduk. Kemer Belediyesi bu şekilde büyük bir tasarruf sağladı. Biz bu yatırımları yapmasaydık mevcut bütçe imkânları ile yılda 1 tane yol yapamazdık. Milyonlarca metrekare parke taşı döşedik, asfalt yaptık, kaldırım yaptık, altyapı eksiklerimizi tamamladık" diye konuştu.

'TOPRAĞIN ALTINA HAZİNE GÖMDÜK'

Altyapı konusunda da çok önemli mesafeler alındığını vurgulayan Başkan Mustafa Gül, Çamyuva Mahallesi'nde içinden traktör geçecek kadar büyüklükte yağmur suyu drenaj kanalı yaptıklarını kaydetti. Göynük ve Beldibi mahallesinde de altyapı çalışmalarına devam ettiklerine değinen Başkan Gül, "Önce altyapıyı yapıyoruz, sonra üstünü. Bazı belediye başkanları gibi tribünlere oynamıyoruz. Altyapıya 10 milyon lira harcarsınız göze görünmez ama 1 milyon liralık park yaparsanız 'Ne güzel park oldu' denir. Biz ise uzun vadeli altyapı yatırımları yapıyoruz. Kemer Belediyesi, Beldibi'nden Çıralı'ya kadar toprağın altına bir hazine gömmüştür" dedi.

Başkan Gül, Kemer Belediyesi'nin bu yatırım ve hizmetleriyle örnek bir belediye haline geldiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!