Kazakistan Antalya'da eğitimi inceledi

Güncelleme Tarihi:

Kazakistan Antalyada eğitimi inceledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2018 14:39

Kazakistan Antalya'da eğitimi inceledi

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - DOĞU Kazakistan Bölge Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir heyet, Rusya Federasyonu müfredatına göre eğitim veren Uluslararası Eduant Rus Okulu ve yüksekokul düzeyindeki Academy of Tourism bünyesindeki eğitim-öğretim faaliyetleri ile Türkiye'deki okullardan örnekleri incelemek üzere Antalya'ya geldi.

Doğu Kazakistan Bölge Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müdür yardımcısı Gulmira Iskakova, KGU Beskaragayskiy Koleji müdürü Nurgaliyev Raiym, Doğu Kazakistan Pedagoji Koleji müdürü Kurmanov Farkhad, Glubokovskiy Tarım Koleji müdürü Dauletbayev Orazbek, Doğu Kazakistan Yapı Koleji müdürü Tastekeev Kayrat gibi isimlerin bulunduğu heyet Antalya'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Uluslararası Eduant Rus Okulu ve Academy of Tourism'in davetlisi olarak Antalya'ya gelen heyet, Rus Okulu sahibi Victor Bikkenev ile birlikte Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ı ziyaret etti. Heyetteki mesleki eğitim alanındaki yetkililer Antalya'daki mesleki eğitim liseleri ve müfredatı hakkında bilgiler aldı. Heyet, Tarım Lisesi olarak da bilinen Aysu ilçesindeki Aysel Akın-Klaus Wagner Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile Konyaaltı'ndaki Bahtılı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ni de ziyaret etti, verilen mesleki eğitimi de yerinde inceledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!