KAYMAKAM’A BAZ ŞİKÂYETİ

Güncelleme Tarihi:

KAYMAKAM’A BAZ ŞİKÂYETİ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2021 09:12

Antalya’nın Kaş ilçesi Çerçiler bölgesinde, yerleşim alanına kurulan baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Kaş ilçesi Çerçiler bölgesinde yerleşim alanına geçtiğimiz günlerde kurulan baz istasyonuna mahalle sakinleri tepki gösterdi. Bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları dilekçeyle şikâyet başvurusunda bulundu. Baz istasyonunun yerleşim alanı içerisinden kaldırılması için girişimde bulunan mahalle sakinleri Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi yetkilileriyle görüştü.

OKULA 100 METRE YAKINLIKTA
Kaş Orman İşletme Müdürlüğü ile bir GSM operatörü arasında yapılan protokolle Çerçiler’de yerleşim yeri içerisinde kalan tepeye kurulan baz istasyonunun Atatürk İlköğretim Okulu’na 100 metre mesafede olduğu belirtildi. Okula bu kadar yakın olmasından dolayı endişeli olduklarını söyleyen bölge halkı, baz istasyonlarının radyasyon yayarak kansere yol açtığını hatırlattı.

Haberin Devamı

UZMANLAR UYARIYOR
Uzmanlar cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların insan sağlığını etkilediği gerekçesiyle baz istasyonlarının yerleşime uzak yerlere yapılmasını öneriyor. Elektromanyetik radyasyonun insanlara ve doğaya büyük zarar verdiğini belirten Onkolog Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, konuyla ilgili yaptığı çalışmada şöyle bilgi verdi: “Her yere baz istasyonu kurulması makul, mantıklı bir yaklaşım değil. Firmalar kolaycılığa kaçıp buldukları hazır direğe baz istasyonu kurmak istiyorlar. Halbuki Avrupa’nın bu konuda normları var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!