Kaş'ta kınalı keklikler doğaya salındı

Güncelleme Tarihi:

Kaşta kınalı keklikler doğaya salındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 11:39

Kaş'ta kınalı keklikler doğaya salındı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından doğaya kınalı keklik salındı. Kekliklerin bırakıldığı bölgede 3 yıl süreyle av yasağı ilan edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Finike Şefliği tarafından kınalı kekliklerin doğaya salınması dolayısıyla Kaş'a bağlı Yeniköy Mahallesi'nde etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Bakanı Halil Kocaer, Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin, Finike Şube Şefi Ali Can Bayrak, Kaş Orman İşletme Şefi Bayram Ceylan, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Yeniköy Mahallesi Muhtarı Ali Çırak, orman muhafaza memurları ve Kaş Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çalatlı Yaban Hayvanı Üretim İstasyonu'nda yetiştirilen kınalı keklikler kamyonlarla özel kutularda Kaş'a getirildi. Toplam 2 bin kınalı kekliğin bir bölümü Kaymakam Bilgihan Bayar ve diğer protokol üyeleri tarafından doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Şube Müdürü Tuğrul Şahin, "Keklik tavşan gibi av hayvanları, doğada en çok eksilen hayvanlar. Doğal yaşamı sürekli kılmak, doğanın en önemli süsü, müziği olan kınalı kekliklerin doğada sürekliğini sağlamak için 2 bin kekliği doğaya bıraktık. Amaç bu güzel hayvanları gelecek nesillere taşımak. Keklikleri bıraktığımız alanda bugünden itibaren 3 yıl süreyle av yasağı başlıyor. Bu sürede bırakılan 2 bin yavru kınalı keklik doğaya uyum sağlayacak. Ayrıca bu bölgede yaşayan yaban keçisi, tavşan gibi diğer av hayvanları da avlanmayacağı için çoğalacak. Bu bölge 3 yıl sonra yabani hayvanlar ve kuşlar açısından zengin bir bölge haline gelecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!