Yeşilköy Merkez Camisi törenle ibadete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yeşilköy Merkez Camisi törenle ibadete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 11:25

Yeşilköy Merkez Camisi törenle ibadete açıldı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde hayırseverlerce yaptırılan Yeşilköy Merkez Camii törenle ibadete açıldı.
Yeşilköy Mahallesi'nde hayırseverlerce imece usulü yaptırılan Yeşilköy Merkez Camii'nin açılış törenine, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, eski Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Müftüsü Turgut Topaloğlu, Yeşilköy Mahallesi Muhtarı İbrahim Uludağ,  Kumluca Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, Antalya Büyükşehir ve Kaş Belediye Meclisi Üyesi Fırat Demirci, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin, MHP Kaş İlçe Başkanı Cemil Kolak, Ziraat Odası Başkanı Rmazan Süer, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamza Ustaer, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta Yeşilköy Mahallesi Muhtarı İbrahim Uludağ, "Camiler medeniyetin, birliğin ve beraberliğin bir göstergesidir.  Bunun ifadesi olarak Yeşilköy Mahallemize yakışır bir camiyi, mimari eseri kısa sürede tamamlayarak, ibadete açıyoruz. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese mahalle halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise "Bir elin nesi var, iki elin sesi var'. Yeşilköy Merkez Camisi, birliğin, yardımlaşmanın, dayanışmanın, bir araya gelmenin eseri. Yeşillikler içinde tam bir mimari eser olarak ortaya çıktı. Eski caminin yerine yapıldı. Bu caminin yapımına imece usulü katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Camiinin açılış kurdelesi Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, eski Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Müftüsü Turgut Topaloğlu ve katılımcılar tarafından kesildi. Yeşilköy Merkez Camisi 1400 metrekarelik alan üzerine inşa edildi. 600 kişinin ibadet edebildiği cami 57 metre yüksekliğinde iki minareye sahip. Yıkılan eski caminin minaresinın yerinde bırakılmasıyla camide 3 minare görünüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!