Kaş sevdalısı Ercümen'e 'yılın kadını' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Kaş sevdalısı Ercümene yılın kadını ödülü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 12:55

Kaş sevdalısı Ercümen'e 'yılın kadını' ödülü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında 3 yıldan bu yana 'Jale İnan Antalya Yılın Kadını' ödülünü veren Antalya Kadın Müzesi, bu yıl milli sporcu Şahika Ercümen'i yılın kadını seçti. Ercümen, kadınların her şeyi başarabileceğini belirterek, “Kaş'ta dalmanın mutluluğunun tarifi yok" dedi.

Bilim kadını Jale İnan adına verilen 'Jale İnan Antalya Yılın Kadını' ödül töreni, Akra Barut Otel'de gerçekleştirildi. Antalya Kadın Müzesi'nin ev sahibi olduğu programda ödül töreni öncesi ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, dış haberlerin önemli ismi Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Murat Yetkin ile 'Erkek Feminist Olur mu?' başlığı altında bir söyleşi yaptı. "Adaletin cinsiyeti ve sınıfı olmaz" diyen Yetkin, cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaptı. Yetkin, “Kadınların kendi statü ve haklarına sarılmaları gerekli. Yasalarda mutlaka düzenleme yapılmalı. Yasa değişmeden kafa değişmez" dedi.

KAŞ SEVDALISI SPORCUYA ÖDÜL

Kadın Müzesi Danışma Kurulu, Kaş'ta bulunan su altı canlıları orfoz ve carettaların korunmasına yönelik proje sürdüren Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye elçisi olan ve Kaş'ın tanıtımına sağladığı katkı rekorlarını şehitlere adaması ve astım hastalığını dalışla yenerek çocuklara sporcu kadın model oluşturması nedeniyle Şahika Ercümen'i 'yılın kadını' seçti. Alanya'da milli takım kampında bulunan Şahika Ercümen, ödül almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Astımlı bir çocuktum hastalığımı dalış yaparak yendim. Kadınların her şeyi yapabileceğine inanıyorum. Bu ödül sosyal motivasyon için çok kıymetli" dedi.

'KÖPEK BALIKLARI DA ŞİDDETE UĞRUYOR'

Sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceğine dikkat çeken Ercümen, “Mayıs ayında bu kez köpek balıkları için bir dalış yapacağız, çünkü onlar da kadınlar gibi şiddete uğruyor. Nefes eğitimlerimiz de sürecek" dedi.

Ödül törenine ANSİAD Başkanı Sadi Kan, AKTOB eski dönem başkanı ve ATSO yönetim kurulu üyesi Yusuf Hacısüleyman, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu gibi iş ve siyaset dünyasından isimler de katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!