Karain Kazı Ekibi Sokakta Buldukları Köpeği Sahiplendi

Güncelleme Tarihi:

Karain Kazı Ekibi Sokakta Buldukları Köpeği Sahiplendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 11:55

DÖŞEMEALTI İLÇESİ'NDE YER ALAN KARAİN MAĞARASI'NDA KAZI ÇALIŞMASI YAPAN EKİP SOKAKTA BULDUKLARI KÖPEĞİ SAHİPLENDİ

Döşemealtı ilçesi’nde yer alan Karain Mağarası’nda kazı çalışmaları yapan 30 kişilik ekip sokakta buldukları Ceko adını verdikleri köpeği yuva sahibi yaptı.
Döşemealtı ilçesi’nde yer alan Karain Mağarası’nda kazı çalışmaları yapan Prof. Dr. Harun Taşkıran ve 30 kişilik ekibi, sokakta buldukları Ceko adını verdikleri köpeği yuva sahibi yaptı. Sevimliliği ve uysallığıyla kazı ekibinin maskotu haline gelen Ceko, günün büyük bir bölümünü kazı alanında dolaşarak geçiriyor. Ceko’nun kalabileceği bir kulübesi olması amacıyla Döşemealtı Belediyesi’nden yardım istediklerini bildiren Prof. Dr. Harun Taşkıran, bu isteğin kısa sürede yerine getirilmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Döşemealtı Belediyesi Veterinerlik birimi tarafından özel olarak yapılmış köpek kulübesi kazı alanına getirilerek ekibe teslim edildi. Ulusal ve uluslararası hayvan hakları konusunda da çalışmaları olduğunu açıklayan Prof. Dr. Harun Taşkıran, Döşemealtı Belediyesi’ne ve Veterinerlik birimine, sokak hayvanlarına yönelik gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.
Türkiye’nin farklı İllerinden gelen arkeoloji bölümü öğrencileri Ceko’nun yanlarında olmasından büyük mutluluk duyduklarını, kazı sezonunun bitmesiyle de Ceko’yu sahiplenebileceklerini belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!