Uysal: Kanun çıksın geceyi beklemeyiz

Güncelleme Tarihi:

Uysal: Kanun çıksın geceyi beklemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2018 10:27

Metruk yapıların yıkılması için yerel yönetimlere çağrı yapan Antalyalı muhtarlara ilk yanıt Muratpaşa Belediyesi’nden geldi. Başkan Uysal, “Bu yapılar bizi de rahatsız ediyor. Yasa çıksın hemen yıkalım” dedi.

Haberin Devamı

“YASA BİZİ BAĞLIYOR”
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu ve Antalyalı muhtarların metruk yapı hassasiyetine ilk destek Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’dan geldi. Sorunun kendilerini de rahatsız ettiğini dile getiren Başkan Uysal, “Sayın Bakan çok önemli bir konuya dikkat çekti. Ancak harekete geçebilmemiz için yasal düzenleme gerekiyor” dedi.
Başkan Uysal, şöyle devam etti: “Birçok mahallemizde müdahale edilmeyi bekleyen metruk yapıların olduğunu biliyoruz. Bu yapıların durumuyla ilgili yasal olarak tüm adımlar atıldı. Ancak yıkım konusunda bürokratik engeller var. Bakan Bey’in talimatı elbette önemli ancak asıl önemli olan yasal düzenleme.”

SAMİMİ DAVRANIYORUZ
“Biz konunun bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşınarak, atılacak adımlar konusunda belediye başkanlarının yetkilerinin daha etkin hale getirilmesini istiyoruz. Eğer bu yapılırsa muhtarlarımızın beklentilerini geceyi beklemeden anında yerine getiririz. Bu konuda son derece samimiyiz.”

Haberin Devamı

BAŞKANLAR RAHATSIZ
Özellikle Balbey ve Haşim İşcan mahallelerindeki soruna dikkat çeken Uysal, “Muhtarlarımızın metruk yapılar konusundaki hassasiyeti çok haklı. İnanın bu konu belediye başkanlarını da fazlasıyla rahatsız ediyor. Biz de sorumlu olduğumuz mahallelerde yıkılmış, kullanılmayan güvenliği tehdit eden yapılar gördüğümüzde hemen harekete geçmek istiyoruz. Ancak mevcut yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!