Kanserle sönenler kitapla yeşeriyor

Güncelleme Tarihi:

Kanserle sönenler kitapla yeşeriyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 15:00

Kanserle sönenler kitapla yeşeriyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA (DHA) - SALI Grubu'nun bu haftaki konuğu Yaşam Atölyesi'nin kurucusu Yazar Aret Vartanyan oldu. Vartanyan, Salı Grubu üyeleriyle buluştuğu iftarda, yaşam öyküsünden ve çalışmalarından bahsetti.
Ramazan ayı dolayısıyla iftar programlarında buluşan Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun bu haftaki konuğu Yaşam Atölyesi'nin kurucusu Yazar Aret Vartanyan oldu. Yazarlığa merakının çocuklukta başladığını anlatan Vartanyan, Yaşam Akademisi'nin kuruluş hikayesini şöyle anlattı:
"Beyoğlu'nda yoksul ama çok kültürlü, sevgi dolu ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. 7 yaşımda klasikleri okumaya başladım ve kendimi ifade etmek için en iyi yöntemin yazmak olduğunu keşfettim. O yaştayken kısa hikayeler yazmaya başladım ve zımbalayıp satıyordum. Böylece ilk kitabım 2008 yılında yayımlandı. Aynı yıl bugün 2 milyon üyeye ve 300 binden fazla katılımcıya ulaşan Türkiye'nin en büyük platformu Yaşam Atölyesi'ni kurduk. Şu anda 6 ildeyiz. Ekim itibariyle Berlin, Amsterdam, Londra geliyor."
Konuşmasında grup üyelerine, kanserden çocuğunu kaybeden anneler için başlattıkları projeyi anlatan Yazar Vartanyan, "Bin 976 kişi ile yaptığım özel seanslardan derleme yaparak bir psikoloğun son günü üzerine derlediğimiz 'İnsanız Ayıbı Yok' kitabını çıkardık. İçerisinde de yaklaşık 300 kanser hastasının yaşadıklarını bir kişi üzerine derlediğimiz bu kitapta kanserden çocuğunu kaybeden anneler için bir proje başlattık. Şarkı besteledik. Her kitap alındığında ve şarkı dinlendiğinde fidan dikiliyor. 5 kitap satışıyla 1 fidan dikiliyor, dijital ortamdan elde edilen gelirin yüzde 75'i de bu projeye dahil ediliyor" dedi.
Vartanyan, 2011'de kardeşi Melike Turgut'u beyin tümörü nedeniyle kaybeden yakın dostları söz ve müzik yazarı Turgut Ozan ve sanatçı Gökhan Türkmen ile birlikte 1 Şubat 2017'de başlattıkları projeyi anlattı. "Turgut Ozan, kanserden çocuğunu kaybeden anneler için 'İnsanız Ayıbı Yok' şarkısının sözlerini kaleme aldı. Caner Anar besteledi ve Gökhan Türkmen de sesiyle şarkıya can verdi" diyen Vartanyan, şarkı dinlendiğinde, klip izlendiğinde ve her kitap alımında toplanan gelirle fidan dikildiğini vurguladı. Ege Orman Vakfı'nın arazisinde 100 bin ağacı geçtiklerine dikkat çeken Vartanyan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde de fidan dikimine devam edeceklerini kaydetti.
Toplantının sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, Aret Vartanyan'a teşekkür plaketi verdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!