Kalkan'da Zafer Yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Kalkanda Zafer Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 13:26

Kalkan'da Zafer Yürüyüşü

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Mahallesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Zafer Yürüyüşü yapıldı.
CHP Kaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Zafer Yürüyüşü'ne, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Atatürkçü Düşünce Derneği Kalkan Şube Başkanı Ali Arıtürk, eski Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Likya Yörükleri Patara Grubu, CHP'li Kaş Belediye Meclisi üyeleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Kalkan Otogarı'nda başlayan yürüyüş Yat Limanı'nda sona erdi. Yaklaşık 1.5 saatlik süren yürüyüşe katılanlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdı. Katılımcılar yürüyüş boyunca 10'uncu Yıl Marşı, İzmir Marşı ve Gençlik Marşı'nı söylerken, Likya Yörükleri Patara Grubu da Teke yöresi oyunlarını sergiledi.
Yürüyüşün sonunda konuşan CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, "Anadolu halkı bir tek yumruk olarak, iç ve dış odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde verdiği Kurtuluş Savaşı'nda, en son Başkomutanlık Meydan Savaşı'nı kazanarak kesin zafere ulaşmıştır. 19 Mayıs 1919'da başlayan Kurtuluş Savaşı'nda düşmana üst üste darbeler vurulmuş, ancak düşmanın kesin olarak Anadolu'dan atılması, bu zaferle sağlanmıştır. Büyük zafer, Türk'ün bağrına dayanan hançerin çıkarılması, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesinin destanıdır. Büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yoldur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!